KıbrısManşet

Altuğra: Tıp-İş ve paydaşlarıyla sürekli istişare içindeyiz, eylem kararlarını hayretle karşılıyorum

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ’nın sağlık hizmetlerinin aksamasına sebep olan sorunlara çözüm bulunmadığı gerekçesiyle eylemlilik süreci başlatmasına ve sağlık hizmetlerini durdurma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu

Altuğra: Tıp-İş’in eylem ve hizmeti durdurma kararını hayretle karşılıyorum

Altuğra; Tıp-İş‘in kamuoyu ile paylaştığı gerekçelere dair eyleme gidecek olmasına ilişkin BRT’ye açıklamalarda bulundu.Tıp-iş ve ilgili tüm paydaşlara sürekli istişare içerisinde olduğunu aktaran Altuğra, eylem kararını büyük bir hayretle karşıladığını belirtti.

“Acil Durum Hastanesi hastaların ameliyatlar için daha az beklemesini sağlamak ve yoğun bakıma yer açmak için hizmete açıldı”

Altuğra; “6 ameliyathane 24 yataklı yoğun bakım ve 100 yataktan oluşan Acil Durum Hastanesi; uzun zaman ameliyat sırası bekleyen hastaların bekleme sürelerini azaltmak, yoğun bakım yatağı ihtiyacı olan hastalara yer açabilmek için kullanılmak üzere halkımızın hizmetine açılmıştır” şeklinde konuştu.

Altuğra, Anne ve çocuklara ilişkin sağlık hizmetlerinin bür bütün olduğunu kaydederek; Yenidoğan Servisi‘nin taşınmasının, Kadın Doğum Servisi‘nin de taşınmasını gerekli kıldığını söyledi. Altuğra, amaçlarının halka kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu vurguladı.

“Alınan bu eylem kararını kamuoyunun takdirine bırakıyor, Tıp-İş’i sağduyulu olmaya davet ediyorum”

Sendikanın eylem tarihi olarak işaret ettiği 26.09.2022 Pazartesi günü, ilgili tüm kesimlerin katılımıyla toplantı gerçekleştireceklerine dair kararı da birlikte aldıklarını aktaran Sağlık Bakanı; “Bazı bölümlerin Acil Durum Hastanesi’ne taşınmasının gerçekleştirilmemesi için Tıp-İş Sendikası bir eylem kararı almıştır. Hal böyleyken alınan bu eylem kararını kamuoyunun takdirine bırakıyor, Tıp-İş’i sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.











Başa dön tuşu