KıbrısManşet

Merit Otelleri’nin bağlı olduğu Net Holding, şirketten hisse almak için sıraya girdi

Atanmış Başbakan Ünal Üstel’in Bakanlık dönemi olan 2020 yılında yaşanan ‘jet krizinin‘ ana aktörü pozisyonunda olan Anex Tour’a ait Mavi Gök Havayolları’nın, Kıbrıs’ta ‘milli havayolları’ olarak pazarlanan uçak şirketi olacağı konuşuluyor

Merit Otelleri’nin bağlı olduğu Net Holding, şirketten hisse almak için sıraya girdi

İddia, Merit Otelleri’nin bağlı olduğu Net Holding’in Mavi Gök Havayolları’ndan hisse almak için girişim yaptığını açıklamasının ardından ciddi olarak tartışılmaya başlandı.

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın geçtiğimiz günlerde ‘milli havayolu’ olarak Kıbrıslıtürk’lere satmaya çalıştığı hava yolu şirketiyle ilgili olarak hükümetin, kamuoyunda “Jet krizi” olarak bilinen olayla gündeme gelen Anex Tour’la el sıkıştığı konuşuluyor.

Hissenin yüzde 25’i devlete ait olacak

Yenidüzen Gazetesi’nden Ertuğrul Şenova’nın, geçtiğimiz gün konuyla ilgili hazırladığı haberinde, ‘Mavi Girne Havayolları’nın sadece yüzde 25’inin kktc’ye ait olacağını ifade etmişti. Haberde, bahsi geçen hisselerin yüzde 24’ü nün halka arz edileceği, yüzde 51’lik hisseyi elinde bulunduracak büyük ortağın ise “Anex” isimli şirket olacağı belirtilmişti.

“Mavi Girne Havayolları” isminin, aslında Anex’in Türkiye’de kurduğu “Mavi Gök Havacılık” isimli şirketinden türetildiği, bu sayede “MGK” kısaltmasını kullanan uçaklar, Rusya’dan kalkıp, Türkiye’de “touchdown” yaparak Ercan’a iniş yapabileceği ifade ediliyor.

Net Holding hisse alacak

Merit Otellerinin bağlı olduğu Net Holding’in Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü Hande Tibuk, Mavi Gök Havacılık’ın Ercan Havalimanı’na başlatacağı uçuşları değerlendirdi.

Hande Tibuk

Mavi Gök Havacılık’ın Kuzey Kıbrıs’a 15 Kasım’da düzenlemeye başlayacağı seferlerin Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik gelişimi için çok değerli olduğunu ifade eden Tibuk, “Net Holding olarak 48 yılı geride bıraktık, birçok turizm yatırımının lideri olmanın getirdiği tecrübe ile havayolu yatırımının da çok ağır ve riskinin yüksek olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle Kuzey Kıbrıs’ın gelişimi için bugüne kadar olduğu gibi biz de elimizi taşın altına koyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Tibuk, Mavi Gök Havacılık ile yüzde 10 hisse almak için görüşmelere başladıklarını da duyurdu.

Anex Tour şirketi kimindir?

Haziran 2020’de Pandemi dolayısıyla pek çok insanın evinde kaldığı ve uçuşların kısıtlı olduğu bir dönemde, Covid-19 tedbirlerine uyulmayarak, Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ve beraberindeki 8 kişi, özel bir jet ile Ercan Havaalanı’ndan adaya giriş yapmıştı. Olayın aktörlerinden olan Ünal Üstel’in de Kıbrıslırumlardan kalan pek çok arazisinin bulunduğu Lapta bölgesinde marina ve otel ihalesi imzalanması nedeniyle adaya gelen yatırımcılar, olayın gün yüzüne çıkmasının ardından ihaleden çekilmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından dönemin Başbakanı, şimdiki Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dönemin Turizm ve Çevre Bakanı şimdiki Atanmış Başbakan Ünal Üstel’i görevden almıştı. Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’na atanmasının ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu saf dışı bırakılarak Ünal Üstel Başbakanlık pozisyonuna atanmıştı.











Başa dön tuşu