KıbrısManşet

Nazlı: Baskı varsa direniş de var, Münür Rahvancıoğlu yalnız değildir!

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı, Münür Rahvancıoğlu‘nun ‘ülkeye girişi tehlikeli yabancı’ statüsüyle Türkiye’ye alınmamasının ardından, Türkiye ve Kıbrıs halkları arasında bu düşmanlığı yaratmaya çalışanlara geçit vermeyeceklerini ifade ederken, baskıya karşı direnişin süreceğini vurguladı

Nazlı: ‘Geçmiş olsun’ demekle geçmeyecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nazlı; “El çantasında kıyafet dışında kitaptan başka bir şey bulunmayan Münür’ü ‘ülkeye girişi tehlikeli yabancı’ deyip alıkoyuyor, kendi ülkesindeki muhalifi, aydını, sanatçıyı, yazarı, gazeteciyi hapislere dolduranlar…” ifadelerini kullandı.

Bunun “geçmiş olsun” demekle geçmeyeceğini vurgulayarak; “İrademize karşı yapılan siyasi dayatmalara, emek düşmanı neoliberal ekonomik paketlere, sunni islamlaştırma ve asimilasyon politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Biz bu adaya göçüp emeğini satarak yaşamını idame ettiren, geleceğini burada gören herkesi bizden bilmeye devam edeceğiz”

Emekten, kadından, doğadan yana saf tutmaktan vazgeçmeyeceklerini aktaran Nazlı, sivil demokratik, bilimsel, laik, kültürel değerlerimizi kuşanıp safları sıklaştırarak yollarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Nazlı; “İsteyen istediği spekülasyonu yaratsın, biz bu adaya göçüp emeğini satarak yaşamını idame ettiren, çocuklarını burada büyüten, geleceğini burada gören herkesi bizden bilmeye devam edeceğiz” diyerek; ‘TC egemenlerinin dayattıklarının, ekmeğini kazanmaktan evini geçindirmekten başka derdi ve gündemi olmayan emekçi ailelere fatura edilmesine’ de müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

“Büyük sermaye kesimlerine karşı muhalefeti yükselteceğiz”

Nazlı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ankara hükümümetleri ile yerli işbirlikçilerine ve halkın haklarını gasp eden, doğayı talan eden, emekçiyi güvensiz, güvencesiz, kayıtsız çalıştırarak sömüren büyük sermaye kesimlerine karşı muhalefeti yükselteceğiz! Baskı varsa, direniş de var!
#MünürYalnızDeğildir
#BaskıVarsaDirenişDeVar
#HalklarKardeşEgemenlerKalleş











Başa dön tuşu