KıbrısManşet

Baybora: 4 Temmuz’da sorduk, hala cevap yok

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora Eğitim Bakanlığı’nın, sendikanın Kur’an kurslarıyla ilgili sorduğu sorulara cevap 3 aydır vermemesi üzerine, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol’a şikayette bulunduklarını duyurdu

Baybora: 4 Temmuz’da sorduk, hala cevap yok

Sendika adına yazılı açıklama Baybora, sendika olarak 4 Temmuz 2022 tarihinde “Bilgi Edinme Hakkı Yasası“nın 5. maddesinden hareketle, yaz aylarında düzenlenen Kur’an kurslarıyla ilgili Eğitim Bakanlığı’ndan bilgi talep ettiklerini, aynı yasanın 12. maddesinin de “İdare, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimi, başvurunun alındığı tarihten itibaren on beş iş günü içinde sağlar” emrini vermesine rağmen bugün dahi kendilerine talep ettikleri konularda Bakanlık tarafından bilgi verilmediğini belirtti.

Baybora, “Anayasa ve yukarıda bahsedilen diğer yasalar tahtında bilgi edinmeyi talep ettiğimiz ve Bakanlık tarafından yasal süre içerisinde tarafımıza cevabı verilmeyen ve basın aracılığı ile sorduğumuz soruları bu kez de Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Sn. İlkan Varol’u ziyaret ederek idarenin tutumunu ile ilgili şikayetimizi yaparak, konunun idari olarak denetiminin yapılıp yapılmadığının da araştırılmasını talep ettik” dedi.











Başa dön tuşu