KıbrısKültür&SanatSürmanşet

İngiltere ve Amerika’da da gösterilecek

.asi. Production tarafından hazırlanan “Tarih Eğitiminin Ötesindekiler” adlı belgesel, Kıbrıs Uluslararası Film FestivaliAltın Afrodit“te ve “Kıbrıs Arkeolojik, Etnografik ve Tarihsel Film Festivali“nde gösterilmek üzere seçildi

“Tarih Eğitiminin Ötesindekiler” yurt dışına açılma fırsatı elde etti

Yapım şirketinden Mine Balman‘ın açıklamasına göre belgesel, 2022 yılı sonbaharında Kıbrıs’ta onsekizinci kez gerçekleşecek Kıbrıs Uluslararası Film Festivali “Altın Afrodit”te ve altıncı kez gerçekleşecek Kıbrıs Arkeolojik, Etnografik ve Tarihsel Film Festivali’nde gösterilmek üzere seçildi.

Açıklamada, “.asi. Production tarafından tamamen sıfır bütçe ile ve gönüllü katkılarla hazırlanan belgesel, bugüne kadar Kıbrıs’ta yoğunlukla Lefkoşa olmak üzere, Girne, Baf ve Lefke‘de toplam onyedi kez gösterilmiş ve bini aşkın seyirciye ulaşmıştır” denildi.

İngiltere ve Amerika’da da gösterilecek

Açıklama şöyle devam etti;

“Belgesel, Kıbrıs gösterimlerine ilaveten ilk kez yurt dışına açılma fırsatı da elde etmiştir. 2023 yılı başında Yunanistan‘da dokuzuncusu düzenlenecek olan Peloponnisos Uluslararası Belgesel Festivali‘nde ve onikincisi düzenlenecek Lift-Off Film Festival kapsamında İngiltere’deki Pinewood stüdyolarında ve Amerika, Hollywood’daki Raleigh Studios’da gösterilmek üzere seçilmiştir.

‘Tarih Eğitiminin Ötesindekiler’ bir sözlü tarih çalışması olmasının yanında geçmişe ve günümüze dair derin bir yüzleşme imkanı sağlamaktadır. Belgesel 22 Ekim 2022 tarihinde Mağusa’da Famagusta Avenue Garage’de gösterilecektir”











Başa dön tuşu