KıbrısManşet

Erdoğan: Türkiye Kuzey Kıbrıs’taki askeri varlığını güçlendirecek

Türkiye‘nin AKP‘li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs‘a uygulanan silah ambargosunun ABD tarafından kaldırılması üzerine; Türkiye’nin Kıbrıs‘ın kuzeyindeki askeri varlığını güçlendireceğini söyledi

Erdoğan: Türkiye Kuzey Kıbrıs’taki askeri varlığını güçlendirecek

Reuters Haber Ajansı ve Cyprus Mail‘de yer alan haberlere göre; Erdoğan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Kıbrıs’a yönelik savunma ticaret kısıtlamalarını kaldırmasının ardından “Türkiye’nin kuzey Kıbrıs’taki askeri varlığını güçlendireceğini” söyledi.

Dünya liderleri New York'taki BM Genel Merkezi'nde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 77. Oturumu'na hitap ediyor
Görsel Kaynak: REUTERS/Brendan Mcdermid/File Photo

CNN Türk kanalına verdiği bir televizyon röportajında ​​konuşan Erdoğan, kısıtlamaların kaldırılmasının “içerik ve zamanlama açısından anlaşılmaz” olduğunu belirtti.

Bu ayın başlarında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken‘in 2023 mali yılı için Kıbrıs‘a yönelik savunma ticareti kısıtlamalarını kaldırdığını söylemişti.

Erdoğan, “KıbrısRum ikilisinin Doğu Akdeniz‘de barış ve istikrarı tehdit eden adımlarını görmezden gelen ve hatta cesaretlendiren ABD, bu adımla adada silahlanma yarışına yol açacaktır” dedi.

“Duracak mıyız? Yapamayız” diyen Erdoğan, Türkiye‘nin adada halihazırda 40 bin askeri bulunduğunu ve bunları kara, deniz ve hava silahları, mühimmat ve araçlarla güçlendireceğini söyledi.

Erdoğan, “Bu son adımın karşılıksız kalmayacağını ve Kıbrıs Türklerinin güvenliği için her türlü önlemin alınacağını herkes bilmelidir” dedi.

Bu ayın başlarında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 2023 mali yılı için Kıbrıs‘a yönelik savunma ticareti kısıtlamalarını kaldırdığını söylemişti.

Kaynak: REUTERS, Cyprus Mail











Başa dön tuşu