KıbrısManşet

Talat: Eylemde yaşanan hareketliliğin kitleselleşmemesi adına korku yaymaya çalışıyorlar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ongun Talat; Kıbrıslıtürklerin iradesi dışında yapılması planlanan ve sivil toplum örgütleriyle siyasi partilerin eylemleriyle protesto edilen ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ hakkında açıklamalarda bulunup; “Polise doğrudan doğruya müdahale eden hiçbir eylemci olmadı, bunun bir sindirme operasyonu olduğunu düşünüyorum” dedi

Talat: Türkiye’deki iktidar şu an kültürel bir yayılmacılık hedefindedir

Özgür Web TV’de Damla Dabis’in konuğu olan CTP Milletvekili, Avukat Ongun Talat; “Türkiye’deki iktidar şu an kültürel bir yayılmacılık hedefinde. Bu ‘külliye’ projesini de onun sembolü olarak kurguladılar” diyerek; “Prestij başka bir ülkenin size böyle bir ‘külliye’ yapmasıyla kazanılmaz, prestijiniz sizin ülke insanlarına sunduğunuz olanaklarla alakalıdır” ifadelerini kullandı. Bu koşullarda; ‘sosyal devlet anlayışını savunuyorsak; halimizin içler acısı olduğunu’ söylememiz gerektiğine vurgu yaptı.

“Külliye, Türkiye’deki iktidarın Kıbrıs’ın kuzeyindeki yansımasıdır”

Türkiye’de siyaset yapma alışkanlığı olgular üzerine değil oluşturulacak imaj üzerine kurulduğunu söyleyen Talat; “Külliye de Türkiye’deki iktidarın Kıbrıs’ın kuzeyindeki yansımasıdır” dedi. Türkiye televizyonlarında çokça duyduğumuz ‘itibardan tasarruf olmaz’ cümlesini anımsatan Talat; “Aynı anlayışı şimdi Kıbrıs’ın kuzeyine getirmeye çalışıyorlar. Üstelik bu; arkadaşlarımız aileleri ile birlikte yurt dışına göç ederken yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Bu külliyenin ‘her şeye rağmen egemenliğimi Kıbrıs’ın kuzeyine yayıyorum’ mesajından başka bir anlamı yok”

Külliyeye karşı çıkmanın aslında israfa karşı çıkmak anlamına da geldiğini vurgulayan Talat; bu projenin ideolojik bir tarafı da olduğuna vurgu yaptı. Talat; “Türkiye’deki iktidar şu an kültürel bir yayılmacılık hedefinde. Bu projeyi de onun sembolü olarak kurguladılar. Bu ‘külliye’ projesinin; ‘Her şeye rağmen egemenliğimi Kıbrıs’ın kuzeyine yayıyorum’ mesajından başka bir tutar tarafı yok”  dedi.

“İfadeye çağrılan arkadaşlar da dahil; eylemcilerden kimse polise doğrudan müdahale etmedi”

Bazı eylemcilerin yapılan eylemden sonra gözaltına alınmasına da değinen Talat; “Eylem sırasında genel olarak polisin aşırı bir tepkisi ve sert bir müdahalesi olmadı, ancak bazı polisler orantısız güç kullandı” dedi. Bazı polislerin milletvekillerine de müdahale ettiklerini belirten Talat; “Bu noktada orada kitle bir tepki gösterdi, itişmeler oldu. Polise müdahale eden eylemci yok. Tellere müdahale ettik, ben de tellere müdahale edenler arasındaydım ancak ifadeye çağrılan arkadaşlar da dahil; eylemcilerden kimse polise doğrudan müdahale etmedi” diye konuştu.

“Eylemde yaşanan hareketliliğin kitleselleşmemesi adına korku yaymaya çalışıyorlar”

Talat sözlerine şu şekilde devam etti:

“Polisin iddiasına göre, ifadeye çağrılan arkadaşların bulunamaması üzerine derdest emri alındı. Polis bu emri cezalandırma olarak kullanmaya başladığında biz de tepkimizi ortaya koyduk.

Bu tutuklamaların bir sindirme operasyonu olduğunu düşünüyorum. Eylemde yaşanan hareketliliğin kitleselleşmemesi adına korku yaymaya çalışıyorlar. Esas hedef ise ‘CTP çalışanını bile tutuklayarak nezarette beklettik’ mesajını vermektir.”











Başa dön tuşu