KıbrısManşet

Sol Gençlik: Bu devlet tüm toplumunu ve azınlıklarını her yerden uzaklaştırdı

Sol Gençlik, Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıslıtürklerin iradesi gasp edilerek, Ankara’nın dayatması ile yapılması planlanan “kaçak külliye“ye karşı ses yükseltti

Sol Gençlik: Bu devlet tüm toplumunu ve azınlıklarını her yerden uzaklaştırdı

Yazılı açıklama yapan Sol Gençlik, uzun süren bir ateşkes ortamında, sınırlarının haricinde tanınmayan ve tanınmasından da imtina edilen kendi içinde bir devlet kurulduğunu belirterek, bu devletin tüm toplumunu ve azınlıklarını her yerden uzaklaştırdığını belirtti.

“Kimsenin huzurlu olmadığı ve şiddetin hakimiyet kurduğu bir yer”

Açıklama şöyle devam etti;

“Askeri alanların hayatımızı işgal ettiği, kimsenin huzurlu olmadığı ve şiddetin hakimiyet kurduğu bir yer olmadı mı bu süre zarfında, belki size olmadı.

Ekonomisini tamamen özelleştirerek yerel üretim değerlerini sürekli yok eden hatta değerli para birimi yerine bir anda siyasi istikrarı olmayan başka bir para birimine geçiş yaparak tüm toplumu bilinmezliğe sürükleyen bu devletin idarecileri olmadı mı, belki sizin için olmadı.

Tartışılan bağımsızlık söylemleri de deniz yetki alanları da bu sınırlar altında iddia edilebiliyor sadece.

“İstemeyik, eksik galsın”

Eğitim ve sağlık kurumlarının fazlasıyla yetersiz kaldığı, bazen vergi borçlarının mahsuplaşıldığı ve bazen de insan ticaretinin yapıldığı kar amaçlı yatırımlara dönüşmekteyken ne yapmalıydık peki? Sınırlarımızı işgal edenlerden hukuka aykırı binalar mı yapmalarını beklemeliydik, altyapı yerine MOBESE’ye mi sevinmeliydik.

Elektrik, su ve haberleşmenin kontrolünü kendi ellerimizle mi teslim etmeliydik. Göç eden sayısız insanımız varken devlet kadrolarına mı sığınmalıydık.

İstemeyik, eksik galsın”











Başa dön tuşu