KıbrısManşet

Tatar: Maraş’ta huzur buluyorum, sık sık gelmeye çalışıyorum başka hiçbir yerde böyle plaj yok

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Maraş‘ın geziye açılan bölgesinin açılışının birinci yılında bu açılışı bir konserle kutlayacaklarını ifade ederek; ‘8 Ekim günü saat 12.00‘de Maraş‘a ilk gelene bir hediyeleri’ olacağını müjdeledi, Maraş’ta huzur bulduğunu ve sık sık Maraş’a gitmeye çalıştığını da sözlerine ekledi

Tatar: Maraş’ın açılışının ilk yılını bir konserle kutlayacağız

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar; Kapalı Maraş’ın geziye açılan Bölgesi’nde Hürriyet Gazetesi’ne bir röportaj vererek; Maraş’ın 8 Ekim 2020’de açıldığını hatırlattı. Hatırlatmasının ardından Tatar, “8 Ekim 2022’de, saat tam 12.00’de (Maraş’a) ilk gelene hediyemiz olacak” dedi ve “açılışın ikinci yılını konserle kutlayacaklarını” söyledi.

“Tam 47 yıl antlaşma olursa diye bekledik, olmadı, Rumlar hep vazgeçti. Maraş’ı açmak hakkımızdı, açtık”

Tatar’ın Maraş ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Tam 47 yıl antlaşma olursa diye bekledik. Olmadı, Rumlar hep vazgeçti. Maraş’ı açmak hakkımızdı, açtık. Pandemiye rağmen Maraş’ı ziyaret edenlerin sayısı 750 bini geçti. Araziler Osmanlı’dan kalan vakıflara ait, üzerindeki binaların bir kısmı Rumlara, İngilizlere ait. Kamu binaları da var. Bu konuda, binalar için kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu var. Taşınmazını geri isteyenin bu komisyona, tapusuyla başvurması gerekiyor.

“Dünyanın en güzel plajı, başka hiçbir yerde yok. Huzur buluyorum, sık sık gelmeye çalışıyorum”

Maraş’ta bir sonraki aşama, bazı kamu binalarının hizmete açılması olabilir. 8 Ekim 2022’de açılışının ikinci yılında, saat tam 12.00’de ilk gelene hediyemiz olacak, konserle kutlayacağız. Dünyanın en güzel plajı. Başka hiçbir yerde yok. Huzur buluyorum, sık sık gelmeye çalışıyorum.”

“KKTC’ye direkt uçuş? Zaten her ülkeden turistin TC üzerinden buraya gelme imkânı var”

“Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuş olacak mı?” sorusunu da yanıtlayan Tatar, “Birkaç şirket bu konuda izin almaya çalıştı. Bizde de bir başvuru var” diyerek, “Diplomatik ve siyasi sorun yaşanmaması için istişare ediyoruz. Zaten her ülkeden turistin Türkiye Cumhuriyeti üzerinden gelme imkânı bulunuyor” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu