KıbrısKültür&SanatSürmanşet

“Kadınlar, barışı inşa etmek üzere inisiyatif alma konusunda daha cesur olabiliyorlar”

Kıbrıs‘ta çatışmalarda ve sonrasında etkilenen üç kuşak kadının hikayesi olan, Yapımcılığını “aSi Production“, Yönetmenliğini ise Mine Balman‘ın üstlendiği “Olivia” isimli kısa belgeselin gösterimi ara bölgedeki Goethe Estitüsü’nde yapılacak

“Son 50 yılda Kıbrıs’ta çatışmalarda ve sonrasında etkilenen üç kuşak kadının hikayesi”

Adını, barışı simgeleyen zeytin veya zeytin ağacı anlamına gelen Latince bir kelimeden alan belgesel son 50 yılda Kıbrıs’ta çatışmalarda ve sonrasında etkilenen üç kuşak kadının hikayesini anlatıyor.

Yapım şirketinden yapılan açıklamada, “Birinci nesil, savaşın kayıplarını, kayıp akrabaların, evini ve yurdunu kaybetmenin acısını dindirmek için mücadele etmektedir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti;

“Diğer yandan ikinci nesil, Kıbrıs’ın bölünmesinden sonra adanın yarısına sıkışıp kalmanın klostrofobik hissini aşmak ve geleceğe dair belirsizliği ve geçmişin geleceğe taşınan acılarından kurtulmak için mücadele ederken, üçüncü kuşak ise doğduğundan beri görme sorunu yaşamaktadır.

Resmi tarih, üç farklı kuşaktan bu üç kadına düşman olduklarını söylese de, onlar birbirlerini sarıp sarmalayıp destekliyorlar ve iyileştiriyorlar.

Çatışma yaşanan bölgelerde, savaşlar ve çatışmalardan en fazla etkilenen kadınlar, barışı inşa etmek üzere inisiyatif alma konusunda daha cesur olabiliyorlar.

“Olivia” isimli belgesel geçmişle bugün arasında bir köprü kuruyor. 14 Ekim 2022 tarihinde saat 19:00’da Lefkoşa ara bölgedeki Goethe Estitüsü’nde gösterimi gerçekleşecek olan “Olivia”, geçmişin tüm karanlığına rağmen izleyenlerin daha parlak bir gelecek inşa etme umutlarını besleyecektir!

Yönetmen: Mine Balman
Yapım: aSi Production
Ses: Ahmet Güvenler
Post-production desteği: Ali Bostancı ve Evren Maner
Yunanca Altyazılar: Manos Vrachimis
Dil: İngilizce
Altyazılar: Yunanca / Türkçe
Süre: 34′











Başa dön tuşu