KıbrısManşet

Akansoy: Haydi Tahsin Bey; koyu Fenerli olarak top sizde, getirin takımı Ercan’dan

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu‘na seslenerek, koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak AEK Larnaka‘yla maç yapmak için güneye gelecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü oyuncularını Ercan Havaalanı‘ndan getirtip, Metehan‘dan maça götürmek için harekete geçmesini istedi

Akansoy: Kazanımlarımız, ayrılıkçı tezlerle ortadan kalkma tehlikesi içinde

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Kıbrıs sorununun yanlış yönetiminin ülkeyi 90’lı yıllara geri götürdüğünü ve “dejavu” yaşandığını söyleyerek, bunca yıldır verdikleri mücadele ve elde edilen kazanımların, ayrılıkçı tezlerle ortadan kalkma tehlikesi içinde olduğunu kaydetti.

Akansoy, “Şahin siyasetle birlikte birileri esip yağmaya başladı. BM’ye o yıllarda da diklenmiş, BM Barış Gücü’nü kuzey Kıbrıs’a sokmama kararı alıp, Karpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumların insani yardım olarak aldığı katkıları engellemişlerdi. Sonuçta ne oldu? Kocaman bir hiç” dedi.

“Türkiye dışında hiçbir ülke size el vermedi. Vermeyecek de. Veremez de”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na işaret ederek, “KKTC’yi tanıtacaklarmış, buyurun Tahsin Bey, niye yapamıyorsunuz?” diye soran Akansoy, KKTC’nin kuruluşundan beri uğraşıldığını yine de ne dost ne de kardeş ülkelerini KKTC’yi tanıdığını çünkü yapılan siyasetin maddenin doğasına aykırı, aşırı, dışlayıcı ve kabul edilir olmadığını kaydetti.

Akansoy, “İki yıldır ‘eşit egemenlik’ diyorsunuz ancak Türkiye dışında hiçbir ülke size el vermedi. Vermeyecek de. Veremez de. Referandum sonrası gündeme gelen kazanımlardan olan Avrupa Birliği ile ilişkiler bağlamında Mali Yardım Tüzüğü ve Yeşil Hat Tüzüğü konusu yine aynı kapsamda değerlendirilebilecek geçiş noktaları-kapıların açılması sizin siyasetiniz yüzünden tehlike altına girdi” dedi.

“Hiç değişmediniz. Siz hala Taksimcisiniz, bölücüsünüz”

Hükümetin, Avrupa Konseyi Bakanlar Konseyi’nin Titina Loizidu davasını kapatma kararı konusunda zafer ilan ettiğini belirten Akansoy, ancak Taşınmaz Mal Komisyonu‘nun kapatılması için 2013 yılında dava açanın bizzat kendileri olduğunu da unutturmaya çalıştıklarını hatırlattı.

Akansoy sözlerini şöyle sürdürdü;

“Nerden baksan tutarsızlık. Federasyon bitmiştir deniyor. ‘Kandır çocuğu da Taksim istesin’ derdik size o yıllarda. Hiç değişmediniz. Siz hala Taksimcisiniz, bölücüsünüz.

Kıbrıslı Türkler kendi özgür iradeleri ile, 24 Nisan 2004 tarihinde Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili kararlarını vermişlerdir.

“Haydi Tahsin Bey; koyu bir Fenerli olarak top önünüzde”

Siyasete düşen bu kararı izlemek ve çözüm üretmektir. Halka karşı halka rağmen siyaset ile hiçbir yere varamayacaksınız.

Fenerbahçe adaya geliyor, AEK Larnaka ile top oynayacak.

Haydi Tahsin Bey; koyu bir Fenerli olarak top önünüzde, buyurun alın Ercan’dan takımı, Metehan kapısından geçirin ve maça götürün, görsün dünya gücünüzü”











Başa dön tuşu