KıbrısManşet

İki ülke, gizli bilgilerin değiş tokuş edilmesi ve karşılıklı korunmasıyla ilgili anlaşma imzalandı

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa bir araya geldi, iki ülke arasında doğrudan uçuş konuşuldu

İki ülke, gizli bilgilerin değiş tokuş edilmesi ve karşılıklı korunmasıyla ilgili anlaşma imzalandı

Anastasiadis ve Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa, dün Başkanlık Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Anastasiadis ile Sousa görüşmesi… - Ses Kıbrıs

Fileleftheros gazetesindeki habere göre, bir Portekiz Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret oldan görüşmede, Anastasiadis ile Sousa birbirlerine karşılıklı nişan takdim etti.

Gazete, nişan takdim edilmesi töreni esnasında, iki başkanın ülkeleri arasındaki karşılıklı dostluk ve dayanışmaya atıfta bulunduklarını iletti.

İki ülke hükümetleri arasında, gizli bilgilerin değiş tokuş edilmesi ve karşılıklı korunmasıyla ilgili bir anlaşma imzalandığını belirtti.

Anlaşmaya Kıbrıs adına Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Portekiz adına ise Dışişleri Bakanı João Gomes Cravinho tarafından imza koydu.

Anastasiadis: İki ülke arasında doğrudan uçuşlar yapılması konusunda hemfikiriz

Anastasiadis açıklamasında, Portekiz Cumhurbaşkanı’yla yaptıkları görüşme sırasında, ikili ilişkileri etkileyen meseleler yanı sıra iki ülke arasındaki iş birliğinin yatırımlar, eğitim, ekonomi ve turizm gibi alanlarda güçlendirilmesini ele aldıklarını ifade etti.

Anastasiadis, bu gidişata yönelik olarak, iki ülke arasında doğrudan uçuşlar yapılabilmesi için, ilgili turizm kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin düzeyinin yükseltecek belirli önlemler alınması konusunda hem fikir olduklarını da söyledi.

Sousa işgali ve uluslararası hukukun ihlal edilmesini kınadı

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa ise açıklamasında, eğitim, teknoloji, enerji ve turizm gibi, ikili ilişkilerin güçlendirilebileceği çeşitli alanlar olduğuna işaret ederek, iki ülke arasındaki politik ve diplomatik ilişkilerin düzeyinden, aynı zamanda AB düzeyindeki iş birliğinden övgüyle söz etti.

Gazete, Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa’nın, iki ülkenin de karşı karşıya bulunduğu göç problemi ile Ukrayna meselesine değinerek, işgali ve uluslararası hukukun ihlal edilmesini kınadığını da ekledi.











Başa dön tuşu