KıbrısManşet

KTÖS &KTOEÖS: Bakanın ivedilik isteyen eğitim ve okul sorunlarından haberi var mı?

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Ortaeğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle öğretmenliği itibarsızlaştırdığını belirterek; “Bakanın ivedilik isteyen eğitim ve okul sorunlarından haberi var mı?” diye sordu

Maviş & Elmalı: ‘Katılımcı demokrasinin dikkate alındığı’ söylemi öğretmenlerle alay etmektir

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada; Çavuşoğlu’nun ‘Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı Cumhuriyet Meclisi’ne getirilme sürecinde katılımcı demokrasinin dikkate alındığını söylemesinin’ öğretmenlerle alay etmek demek olduğu vurgulandı.

“Çavuşoğlu kaba kuvvetle Öğretmenler Yasası değişikliğini alelacele Meclis’e gönderdi”

Açıklama şu şekilde devam etti:

“Yaz ayları boyunca ben yaparım olur zihniyeti ve tüm demokratik teamüllere aykırı davranılmış, polis ordusu arkasına saklanarak, kaba kuvvet zoruyla, yasa ve tüzükler çiğnenerek ve öğretmenleri hiçe sayarak alelacele Öğretmenler Yasası’nda yapılmak istenen değişiklikler Meclis’e gönderilmiştir.

“Katılımcı demokrasi anlayışı bu mu?”

Bu anti-demokratik uygulamalara karşı tepkisini gösteren sendikaların eylemine katılan 22 öğretmene ise polis tarafından davalar okunmuştur. Nazım Çavuşoğlu ve hükümetin katılımcı demokrasi anlayışı bu mudur?

Eğitimde öncelikli ve ivedi sorunlarımız olan okullara tek kuruş bütçe ayrılmaması, kalabalık sınıflar, yıkılmakla karşı karşıya olan tamirat ve tadilat bekleyen okullar, yabancı öğrencilerin uyumu, okulların teknolojik alt yapı eksiklikleri, sanat ve spor malzemesi eksiklikleri dururken Eğitim Bakanı suni bir gündem yaratarak 25 yılda ulaşılan öğretmen A-B statüsünü toplumun önüne Eğitimdeki en ivedi sorun olarak koymaktadır.

“Bu toplum eğitimdeki ve okullardaki ivedi sorunların ne olduğunu göremiyor mu?”

Bu toplum eğitimdeki ve okullardaki ivedi sorunların ne olduğunu göremiyor mu? Eğitim Vizyon işidir ve maalesef Eğitim Bakanı’nın vizyonu eğitimin niteliğini geliştirmeyi değil öğretmenlerin yasal haklarını gasp etmeyi ve öğretmenlerin itibarını toplum önünde tartıştırmayı amaç edinmiş bir vizyondur.

“Eğitim Bakanı siyasi çıkarları uğruna eğitimi ve öğretmenleri basamak yapma uğraşındadır”

Bu anlayış eğitimin niteliğine olumlu hiçbir katkı yapmayacağı gibi eğitimdeki gerçek sorun ve sıkıntıların çözümü için de adım atmayacaktır. Eğitim Bakanı siyasi çıkarları uğruna çatışma ve kaos ortamı yaratarak Eğitimi ve Öğretmeni basamak yapma uğraşındadır.

“Devlet okullarına hiçbir katkı yapmayan bakan derhal istifa etmeli”

Kamusal eğitimin niteliği ve devlet okullarının fiziksel kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili ortaya herhangi bir çalışma koyamayan, tek isteği 20-25 yıllık öğretmenlerin ders saatlerini tartıştırmak olan bir vizyonun eğitime yapabileceği en önemli katkı ivedi olarak istifa etmek olacaktır.”











Başa dön tuşu