KıbrısManşet

Güneyli: Bu kazanım, devam edecek olan mücadelemize bir yön verecektir

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreteri Mehmet Güneyli, 47/2010 yasalıların (Göç Yasası) mağduriyetlerine yönelik hükümetle imzalanan protokolü hatırlatarak, bu önemli kazanımla birlikte mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı

Güneyli: Bu küçümsenemeyecek bir kazanımdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Güneyli, Ağustos 2022 tarihinde kamudaki yetkili sendikalarca başlatılan 47/2010 yasalıların (Göç Yasası) mağduriyetlerine yönelik çalışmalarda 12 Ekim 2022 tarihinde atanmış Başbakan Ünal Üstel ile imzalanan protokol ile önemli ölçüde bir gelişme kaydedildiğini hatırlattı.

Güneyli, “Hükümetin başı ile imzalanan bu belgenin somut bir şekilde ortada olması ve verilen taahhütlerin açıkça kamuoyunla paylaşılması önemlidir. Özellikle düşük gelirli göç yasalıların maaşlarının; vergi dilimleri – kişisel muafiyetlerin düzenlenmesi ve verilecek özel artışlarla iyileştirilecek olması küçümsenemeyecek bir kazanımdır” dedi.

“Bu kazanım, devam edecek olan mücadelemize bir yön verecektir”

47/2010 yasalıları için hala daha dezavantajlı noktalar bulunduğunun bilincinde olduklarını söyleyen Güneyli, buna örnek olarak da “ikinci üniversiteden dolayı ekstra barem kazanılmasını” gösterdi.

Güneyli, “Yaklaşık iki aylık bir çalışma sonrasında, ekonomik anlamda elde edilen kazanımlar bizlere önemli bir motivasyon kazandırmıştır ve bundan sonra devam edecek mücadelemize bir yön verecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu