KıbrısManşet

Topaloğlu: Toplu taşımacılar ‘kapatma’ noktasına geldi

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, son bir haftada mazota yapılan 4 TL‘nin üzerindeki zamma işaret ederek; “Toplu taşımacılar ‘kapatma’ noktasına geldi, fiyat düzenleme taleplerimize ise cevap yok” dedi

Topaloğlu: İndirimli, gümrüksüz mazot istiyoruz

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, son bir haftada mazota gelen 4 TL’nin üzerindeki zam sonrası, taşımacılık sektörünün bitme noktasına geldiğine vurgu yaptı. Bu şartlarda taşımacılık yapmanın imkânsız olduğunun alını çizen Topaloğlu, “İndirimli gümrüksüz mazot istiyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Topaloğlu, son bir haftada mazota gelen 4,5 TL’lik zam geldiğine işaret ederek, dayanacak güçlerinin olmadığını söyledi.

“Toplu taşımacılar ‘kapatma’ noktasına geldi”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Topaloğlu, gelen zamlar sonrası, taşımacılık yapmanın imkansız olduğunu kaydetti. Taşımacılığın bu şartlarda yapılamayacağını ifade eden Topaloğlu, toplu taşımacıların sürekli zarar ettiğini ve artık ‘kapatma’ noktasına geldiklerini belirtti.

Hükümetin, taşımacıların cebine göz diktiğini, taşımacıların ise cebinde bir şey kalmadığını dile getiren Topaloğlu, “İndirimli gümrüksüz mazot istiyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

“Fiyat düzenleme taleplerine cevap gelmedi”

KKTC Maliye Bakanlığı ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlıkları‘na yaptıkları fiyat düzenlemesi taleplerine ise her hangi bir cevap gelmediğini belirten Topaloğlu, bu şartlarda çalışmanın imkansız olduğuna vurgu yaptı.











Başa dön tuşu