KıbrısManşet

Yerel seçimlere 1 kala…

Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı, Cumhuriyeti Meclisi Genel Kurulu’nda oybirliğiyle geçti, yerel seçimler öncesinde seçim yasakları, 60 günden 40 güne düşürüldü

Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı

Meclis Genel Kurulu’nda Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı değerlendirildi, yasa oybirliğiyle Meclis‘ten geçirildi. Buna göre, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği (yerel seçimler) için seçim yasakları 60 günden 40 güne düşürüldü.

Meclis’te, Hukuk ve Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, yasa tasarısına ilişkin raporu okudu.

Şahali: Bu yasaya ‘kerhen olumlu’ oy vereceğiz

Raporun okunmasının ardından söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, söz olarak bu yasaya olumlu oy vereceklerini ancak “kerhen olumlu” oy vereceklerini kaydetti.

Şahali, 25 Aralık’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin belirsizlikler ve karışılık olduğuna işaret ederek seçimin kaç belediyeyle yapılacağının bile henüz belli olmadığını hatırlatırken; bir ülkede tartışmaya kapalı konuların, tartışmaya açılmasıyla sorunlar yaratıldığını söyleyen Şahali; “Bu ülkede yerel seçimler 4 yılda bir haziran ayında yapılır. Bu tartışmaya açılırsa, garabettir” diye konuştu.

Şahili’nin konuşmasını tamamlamasının ardından yasa tasarısı ilk olarak madde madde, daha sonra bütünüyle oylandı.

Yasada, seçim yasakları süresinin yanında, adaylık başvurusu, adaylığın kesinleşme süreci ve propaganda süreleri de düşürülüyor.











Başa dön tuşu