KıbrısManşet

Kamu-iş’e bağlı taşeron işçi emekçiler, Meclis önünde kamp kurdu: Gitmeyeceğiz

Kamu İşçileri Sendikası‘na (Kamu-iş) bağlı okullarda taşeron işçi olarak çalışan ve haklarını alamayan hademeler, hak ve adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, hükümeti istifaya çağırdı

Serdaroğlu: Size helal olsun, maaşımızı ödemeyenlere de haram olsun

Kamu-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ile birlikte Meclis önüne yürüyen ve burada “Biz köle değiliz”, “Hak, Adalet”, “Sendika nerede biz oradayız” sloganları atan işçiler, hükümeti de istifaya davet etti.

ozgur_gazete_kibris_kamu_is_hademeler

Burada bir konuşma yapan Serdaroğlu, eylemdeki işçilere dönerek “Helal olsun” dedi ve “Maaşımızı ödemeyenlere de haram olsun” ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.

“Hükümet, ‘Sendikalı olanlara maaş yok’ diyor. Bunları asla affetmeyeceğiz”

Açıklama yok.

Meclis önüne geldiklerini ancak bir daha gitmemek üzere geldiklerini ve her gün burada olacaklarını söyleyen Serdaroğlu, ülkede Çalışma Bakanı ve Eğitim Bakanı olmadığını söyledi.

Serdaroğlu, “Muhatap bulmakta zorlanıyoruz ama dünkü Eğitim Bakanlığı önünde yaptığımız eylemde Bakan Nazım Çavuşoğlu çok talihsiz iftira ve söylemlerde bulundu. Çavuşoğlu ‘Bu hükümet politikasıdır’ dedi. Bu politikada hükümet, ‘Sendikalı olanlara maaş yok’ diyor. Bunları asla affetmeyeceğiz” dedi.

“Ataoğlu seçim dönemi manifestolarının hepsini reddetti”

Hükümete “Yazıklar olsun hepinize” diye seslenen Serdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu‘nun seçim dönemi manifestolarının hepsini reddettiğini söyledi ve “İnsanlara hak ettikleri maaşları verecektiniz, vermiyorsunuz Ataoğlu” diyerek seslendi.

Açıklama yok.

Serdaroğlu, “Hükümetteki varlık sebebiniz, hükümetin yanlışlara ortak olmak ise bunu çıkın açıklayın. Diğer taraftan ‘gariban dostu, garibandan oy isteyen’ Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, sen de hükümettesin. Ama iş emekçiye gelince uyur numarası yapıyorsunuz” dedi.

Açıklama yok.

“Böyle bir Başbakan istemiyoruz”

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’na, Toplu İş Sözleşmesi hakkı talep edenlerin sokağa atılmasının hükümet politikasıysa bunu açıklaması gerektiğini söyleyen Serdaroğlu, hükümeti bir kez daha istifaya çağırdı.

Serdaroğlu, “amacımız; memlekette kaos yaratmak, memleketi karıştırmak değildir. onurlu eylemimizi yaparken, maalesef Başbakan bize takoz koydu. Bunu üzülerek söylüyorum. Böyle bir Başbakan istemiyoruz” dedi.

Hak ve adalet için direneceklerini vurgulayan Serdaroğlu, kendilerine bunları yaşatanların da yargı önünde bir gün hesap vereceklerini kaydetti.











Başa dön tuşu