Kıbrıs

İlk siyasi bulaş: YDP’de Kovid-19 paniği

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, 28 Ağustos’ta ülkeye dönen ve çift PCR testi negatif çıkan, partinin İlçe Kadın Kolları Başkanının, yüksek ateş şikayetiyle yaptırdığı son Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı

8 gün sonra pozitife döndü

Özgür Gazete’ye konuşan Arıklı, önceki gün yüksek ateş ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran YDP İlçe Kadın Kolları Başkanının ve bir çalışma arkadaşlarının daha Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını belirterek, “İlçe Kadın Kolları Başkanımız, 28 Ağustos’ta İstanbul’dan dönmüştü. Çift PCR testi negatif çıkmıştı. Ama 8 gün sonra yapılan test pozitif çıktı. Enteresan olan ise, eşi ve çocuklarının testi negatif çıktı” dedi.

Seçim çalışmaları askıya alındı

Genel Başkan Arıklı, tüm parti teşkilatının 10 gün süreyle evlerinde izole olmalarını ve herhangi bir belirti göstermeleri durumunda da hastaneye başvurarak, PCR testi yaptırmalarını istediğini belirtti. Arıklı, “Ben ve diğer tüm çalışma arkadaşlarımız 10 gün süreyle evlerimizde izole olacağız. Seçim çalışmalarımızı da bu süre zarfında askıya aldık” dedi.

 

 

 











Başa dön tuşu