KıbrısManşet

Yalınkaya: Bağımsız yargının verdiği karara saygımız sonsuz ancak sorunlar yaşanacağı aşikar

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya Anayasa Mahkemesi‘nin Belediyelerin Birleştirilmesi’ne ilişkin aldığı seçime 18 belediye ile gidilmesi‘ kararı neticesinde açıklamalarda bulundu; ‘Bağımsız yargımızın kararına saygımız sonsuz” dedi

Yalınkaya: Bağımsız yargının verdiği karara saygımız sonsuz ancak sorunlar yaşanacağı aşikar

Yalınkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Anayasa Mahkemesi; bir süredir kamuoyunu meşgul eden Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Özel Yasa Tasarısı‘nda yürütmenin durdurulmasıyla ilgili Ara Emri başvurusunu oy çokluğuyla reddetti” diyerek, Anayasa Mahkemesi’nin bugün konuya ilişkin aldığı kararı hatırlattı.

Yalınkaya; ‘bağımsız yargının verdiği karara saygımız sonsuz’ diyerek; ‘birleştirmede yaşanacak hukuki mali ve idari sorunlar yaşanmasının aşikar olduğunu’ söyledi. “Gerek hükümetlere, gerek halkımıza gerekse bizlere yani örgütlü sendikalara ve emekçilerimize büyük görevler düşmektedir” diyen Yalınkaya; en önemli konunun 51/95 Sayılı Belediyeler Yasası olduğunu söyledi.

“51/95 Sayılı Belediyeler Yasası ivedi şekilde geçirilmeli”

Yalınkaya; “Bizim için hayati iki konu çok önemli. Birincisi 51/95 Sayılı Belediyeler Yasası’nın çok ivedi şekilde geçirilmesi, ikincisi ise her yıl ayrılan katkı paylarının doğru gerçekçi ve hakkaniyet çerçevesinde kurgulanması” diye konuştu.

Yalınkaya şöyle devam etti:

“Bizim için önemli konu, halkımızın kaliteli ve çağdaş belediyecilik hizmetlerinden yararlanması hem de emekçilerimizin daha iyi şartlarda huzur ve refah içerisinde çalışma hayatlarını sürdürebilmeleri… 25 Aralık’tan itibaren yeni 18 belediyemizin, şimdiden ülkemize adına hayırlı olmasını diliyoruz.”











Başa dön tuşu