KıbrısManşet

Bengihan: Tatar bekletti ve geç imzaladı diye artışlar Ekim ayı maaşlarına yansıtılamayacak

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, sendikalar ve Başbakanlık arasında imzalanan protokole rağmen atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın kararı bekleterek imzalamaması nedeniyle, Göç Yasası‘ndan işe girenlere yapılan artışın Ekim ayı maaşlarına yansıtılamayacağını söyledi

Bengihan: Sendikalarımız uzun süredir mücadele ediyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, Göç Yasası olarak nitelendirilen 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret)ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında istihdam edilen kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi adına sendikaların uzun süredir mücadele ettiğini hatırlattı.

Bengihan, “Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücü adeta erimiştir. Vergi dilimlerinde düzenleme yapılmaması nedeniyle maaşlara yansıtılan hayat pahalılığı, Göç Yasası kapsamındaki çalışanların maaşlarına gerçek anlamda yansımamış, mağduriyetleri katlanmıştır” dedi.

“Tatar geç imzaladı, artışlar Ekim ayı maaşlarına yansıtılamayacak”

Kamuda örgütlü sendikaların kararlı mücadelesi sonucu mağduriyetin kısmen giderilmesi adına Başbakanla sendikalar arasında 12 Ekim’de protokol imzalandığını, protokol gereği yapılan yasal düzenlemenin de Meclis’ten geçen hafta oy birliği ile geçtiğini hatırlatan Bengihan, ancak buna rağmen atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın yasayı günlerce bekletip imzalamaması ve yasanın Resmi Gazete‘de geç yayınlanması nedeniyle ek artışların Ekim ayı maaşlarına yansıtılamayacağını belirtti.

Bengihan, “Anayasa gereği ‘Yürütme’nin başı olan Cumhurbaşkanı’nın, halkın sorunlarına karşı bu kadar sorumsuz, duyarsız davranması asla kabul edilemez. Halkımız pahalılık altında ezilirken, birçok insanımız açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilirken, bir gün burada iki gün yurt dışında sosyal amaçlı ziyaretlerde bulunması devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Sayın Cumhurbaşkanı’nı bu yaklaşımından dolayı şiddetle kınar, bulunduğu makamın gerektirdiği sorumluluk bilinci ile hareket etmeye davet ederiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu