Köşe Yazarlarımız

PARALEL EVRENDE BİR YER; DEĞİŞİM VE TEDBİR ALMA ÜZERİNE

Evli ve iki çocuk babası bir memur olan ve ülkedeki sistemsizlikten, adam kayırmacılıktan, partizanlıktan, yolsuzluktan, basiretsiz politikacılardan bıkıp usanan Ahmet, “belki değişim olur, sorunlara el atarlar” umuduyla son seçimlerde muhalefetteki güçlü partiye oy vermişti.

Çok onaylamıyordu politikalarını ama değişim şarttı, bu yüzden de çarnaçar oy vermişti. İktidar olamamıştı Ahmet’in partisi ama memnundu sonuçlardan.

Bir gün Ahmet, iş yerindeki mola sırasında meslektaşı Mehmet ile kahve içerken sohbet koyulaştı.

Mehmet de Ahmet ile benzer görüşlerdeydi ama o milliyetçi bir aileden geliyordu ve dededen toruna tüm sülale 40 senedir aynı partiye oy vermekteydiler.

Mehmet bundan gurur duyar ve her daim öğünerek anlatırdı.

Asla değiştirmezdi Mehmet partisini.
Disiplin şarttı sonuçta.

Mehmet’in de ufak tefek şikâyetleri vardı ama önemli olan vatandı.

Ufak tefek gombinalar olduydu partisinde, sık sık başkan değişmişti ama şimdiki durum iyiydi.

Milliyetçiydi koalisyonda memleket “Uruma” satılmamıştı en azından.

Ufak tefek şaibeler her yerde vardı, hem obirleri da yemedi miydi geldiklerinde? Hepsi da aynıydı zaten bunların.

Başta da milliyetçi başkan olduğu için kendisini daha da güvende hissediyordu Mehmet.

Memnunuk bu hükümetten yahu” dedi Mehmet gaymaklı gavesini höpürdetirken, “Tıkır tıkır veriller aha artışları da hem, başga nesder insan yau? Bahalılık her yerde var

Ahmet ise hükümeti pek onaylamıyordu ama gene de “Tabii yau, maaşlardan da Ünal beyinden da memnunuk ama bu kadar öncelikli sorun varıkana ikinci iş yapmamıza dakdılar kafayı, vergi formu geldi baa Maliye’den, olacak iş değil, cık cık cık” dedi, “Üç guruş gazanırık, gözleri cebimizde” diye ekledi.

Ahmet öğleden sonraları elinden geldiği için bir bilgisayar dükkanı işletmekte, arada da elektrik tamirat işleri da yapmaktaydı.

Boş zamanında çiftçilik ve hayvancılık yapan Mehmet de bunu onayladı ve “Boş iş bunnarın işi yau, o kadar sorun varıkana bize daktılar gancayı.. Etmiş ithal edecekler dışardan, yedikleri bulleze bak sen. Baksalar ya o gadar soruna önce” dedi.

Bir gün okul çıkışı mahalledeki markete uğrayan Ahmet eski arkadaşı Salih ile karşılaştı.

Salih eski tüfek solcu muhaliflerdendi, şimdi ise ticaretle uğraşmaktaydı.

Bu gün Salih’in canı çok sıkkındı.

N’oldu yahu” diye sordu Ahmet, “Canın sıkkındır galiba?”

Burnundan soluyan Salih başladı konuşmaya;

O sorun varıkana gelip bizim inşaata geldiler denetlemeye, neymiş efendim, güvenlikmiş da izinleri eksikmiş da bilmem neymiş. Bir ruhsatı var eksik, birkaç da Afrikalı işçi, her yer böyle, nolacak? Bir daha oy vermem bunnara, hepsi aynidir” dedi.

Ahmet de onayladı ve kendisinin ikinci iş sorununu anlattı, o kadar mesele varken neden buna el atıldığını anlamadığını söyledi.

Sohbeti duyan market sahibi Ali de konuşmaya katıldı;

O gadar destek verdik bizim partiye, hava civa işlerinan uğraşırlar, yok efendim işçilerin çalışma izni yokmuş dükkanda da bilmem neymiş, borudur bunnarın işi, bir daha oy vermem gennere” dedi.

Salih ve Ahmet de bunu onayladı.

O sırada kasada sırasını beklemekte olan Emine hanım da sohbete kulak kabarttı;

Vallahi haklısınız” dedi Emine hanım ve “O gadar dert durur, memurların mesaisine daktı kafayı bizim müdür, 1 sahatcık evimize gelirik öğlenleri, çocuğu aldıktan sonra, yok efendim izin formu doldurayımmış. Boşuna oy verdik sanki da gennere, bula bula da bizi buldular” diye devam etti, “Hiç hakkımız yok mu yahu bizim?” diye de sordu.

Marketten sonra evine giden Ahmet haberlere bir göz attı, gene trafik kazası vardı;

Bitsin bu trafik canavarlığı, canlar yanmasın yollar yenilensin, tedbir alınsın” diye bir Facebook gönderisi yazdı.

Mehmet bunu hemen beğendi ve yoruma, “Hükümet bu duruma el atsın, başka canlar yanmasın” yazdı.

Salih gönderiyi beğendi, Ali de kendi arkadaşları için hemen “share” yaptı. Emine hanım da Salih’in gönderisini beğendi ve yorumlara “Trafikte ve her alanda tedbir şart” yazdı.

Daha sonra Ahmet kendi partisinin başkanının bu günkü demecini, Mehmet milliyetçi partinin icraatlarını ve eşit egemenlikten taviz verilmeyeceğini anlatan haberi, Emine sendikasının değişim ve hesap sorma isteyen gönderisini paylaştı.

Salih sol görüşün emeğe verdiği değeri anlatan bir fotoğraf yayınladı, Ali de Ticaret Odası’nın hükümete destek veren yazısını paylaştı, tümü de birbirlerinin gönderilerini “like” yaptılar.

Önemli olan istek ve kararlılıktı, bunlar olduktan sonra memlekete güzel günler mutlaka gelecekti.

Ben da bıraktım da geldim.











Başa dön tuşu