InstagramKöşe Yazarlarımız

Ramazan Gelmiş Hoş Gelmiş: Cenkullah Efendi’yle Dini Sohbetler

Ramazan ayı münasebetiyle, Özgür Gazete okurlarının pek fazla bilmediği yönümle, ara ara dini sohbetler yapacağız okurlarımızla, merak edilen sorulara yanıtlar vereceğim.

Başlangıç olarak politikacı mümin kardeşlerim tarafından bana önceden sorulmuş soruları, adlarını vermeden, rumuz kullanarak yanıtlamak isterim.

• RUMUZ: AVANTACI

Sevgili Cenkullah hocam,

Ben, adet olduğu üzere, zaten görevim olan işler karşılığında yüklü miktarda paralar almaktayım. Merak ettiğim şu, bu paraları nakit değil de IBAN hesabına havale olarak almak haram mıdır? Nakit çalışacaksam paraları sol elle mi, sağ elle mi almam lazım? Rüşvet olarak bitcoin almak orucumu bozar mı hocam?”

Sevgili Avantacı evladım,

Sana MR çeksek ar damarının çatlak olduğunu zaten göreceğiz. Yediklerin yeyceklerinin aynasıdır, bunun nakit ve/veya banka aracılığıyla ya da bitcoin olması fark etmez. Şu an için cehennemin dibinde yerin ayrılmıştır. Oruç moruç nanay, tövbe edip arınman zor ama günde 250 bin sterin kaynatıp suyunu aç karına içersen bir ihtimal cehennemin dibinden çıkıp daha serin olan yukarılara gelmene yarayabilir.

• RUMUZ: ISLAK ISLAK

“Muhterem Cenkullah hoca efendi hazretleri,

Ben rüyamda sürekli olarak daha üst makamlardaki koltuklarda görüyorum kendimi, içim bir hoş oluyor, kan ter içerisinde uyanıyorum, malum yerimde de ıslaklıklar buluyorum. Bu rüyalarla günah işliyor muyum ve Ramazanda orucumu geçersiz kılar mı hocam?”

Islak Islak evladım,

Rüyanda altına boşalmak insan tabiatı gereğidir ama sen de biliyorsun sen tabiatı bozuk, ahlaksız bir insansın. Geldiğin yerlere zaten hak etmeden geldin, gözün gene yukarılarda. İçinin bir hoş olması boş bir adam olmanın göstergesidir. Bir kere senin içinde bulunduğun parti toptan günah zaten, onun için orucu bırak, iyi olduğun alanda, gombina ve dalaverede devam ederek üst koltuklara tırman derim ben. Gene de arınmak istersen her on dakikada bir 3 kulluvallahi 1 elham okuman, sonra da allah benim bing bing belamı versin diye dua etmen farzdır evladım.

• RUMUZ: ÇAKIRDAKLI

“Hoca efendi hazretleri,

Malumunuz, görevim icabı sürekli cenazelere gitmek zorundayım. Günün yoğunluğuyla, bazen abdest almadan, afedersiniz **tümde çakırdaklarla cenazeye gitmek zorunda kalıyorum, bu durumda kıldığım namaz kabul olunur mu? Bir de cenazeden sonra yemeğe gidilince biriki bodiri zivaniyayı gofti lüpletiyorum. Bu durum cenazesine gittiğim rahmetliye günah olarak yazılır mı?”

Sevgili Çakırdaklı,

Başı olduğun kurumda ortalık lüküs tuvalet dolu, değil sadece abdest almak, ofisindeki, başka işler için de kullandığın o duşta gusül abdesti bile alabilirsin ama sende niyet yok anladığım. Çakırdaklı namaz dinimizce kabul edilmez, sen benim dediğimi dene, avret yerlerini da iyi yıka. Alkol meselesine gelince, zaten akşama da meyhanede içecen, iç da gorkma, rahmetileri de bu işlere bulaştırma zere senin günahların Lefkoşa mezarlığında yatanların toplamının günahlarından daha fazladır.

Merak ettiğiniz konular için bana ulaşabilirsiniz.











Başa dön tuşu