InstagramKöşe Yazarlarımız

Game Of Gombinas Kıbrıs-Kıbrıs’ın Yedi Gabilesi

Bir tarih çalışması.

Önümüzdeki haftalarda vizyona girecek olan GAME OF GOMBINAS – THE LAST GOMBINA FOR MAMMA AND AVANTA sezonundan önce GAME OF GOMBİNAS KIBRIS – KIBRIS’IN YEDİ GABİLESİ’nin ve UBP GABİLESİNİN yakın tarihini hatırlatmak isterim.

Kıbrıs kuralsızlığın kural, hukuksuzluğun hukuk olduğu, gombinanın, türlü çeşit siyasi ve ekonomik ahlaksızlığın milli bir spor olduğu bir yerdir.

Bu krallıklarda en yaygın tapılan tanrılar İNŞAAT TANRISI, FUHUŞ TANRISI, ve KUMAR TANRISIDIR. UYUŞTURUCU TANRISI ve RÜŞVET/KOMİSYON TANRISI da yaygın tapınılan tanrılardır.

Son zamanlarda ise KARA PARA ve dev savaşçı CAMEL OF OMORFO`nun da müridi olduğu SAHTE DİPLOMA TANRILARI da ön plana çıkan tanrılardır.

Yedi gabile (yedi krallık) hepsinin ele geçirmek istediği Kralın Toprağı (King’s Landing), Silihtar tarafından yönetilmektedir.

Silihtar geçmiş dönemde barışçı kral Mustafos Akıncıon tarafından bilgelikle ve akılla idare edilmişti.

Akıncıon Silihtarı, UBP hanesinden eski kral Dervişarteryan Eroğlonduros ve CTP hanesinden Lady Siberion of Siberios’un katıldığı büyük bir muharebe sonucunda yenerek ele geçirmişti.

Aslında Akıncıon Silihtar muharebesini kaybedebilirdi ama ezeli dostu ve ebedi düşmanı CTP Lordluğunun ikinci muharebedeki büyük desteğiyle rakibini yenerek Silihtar kralı olmuştu.

Daha sonra ise, Silihtar’ı kuşatan ve kral olmak isteyen, UBP Gabilesinin lideri, dengesiz davranışlarıyla ve sürekli uzaklardaki dağları görmesiyle bilinen Deli Prens Tersink Tatarus, zayıf liderlik özellikleri güçsüz ordusuna rağmen kural tanımadan savaşan, kalabalık Kuzeyli Vahşi kabilelerin desteğiyle, çok kanlı bir savaştan sonra kaleyi ele geçirir.

Tersink Kaleyi ele geçirdikten sonra, bir Mandros deyimiyle kendisini “osti yiro” gezmeye verir, kah pokerize masalarında, kah Orta Dünyadan gelmiş gibi görünen gubidik tiplerle foroğraflar çekinerek Facebook Paylaşımlarından başka iş yapmaz, sürekli hoppalara gider

UBP GABİLESİ:

Ebedi liderleri Dervişarteryan Eroğlonduros’dur.
Yedi krallığın en güçlüsü ve en zenginidir.

Eski rahmetli kral Ürson Guccuk kendi yetiştiridiği avanatacı ve mammacı prens Usayin Ozgurgunis’in ihaneti sonucu tahtı kaybeder. Ozgurgunis ise, Deli Prens Tersink Tatarus’un isyanını bastırdıktan sonra DP hanesinin o dönemdeki lideri Serdarion Komisyonatör Denktaşister ile ittifak kurar.

Gözü ise Silihtardadır. En büyük destekçisi dindar Rahip Sunos Atugun ve kardeşi, dev savaşçı Camel Of Omorfo idi.

Daha sonra avanatacı ve mammacı prens Usayin Ozgurgunis’ten sonra gabilenin başına gelen Deli Prens Tersink Tatarus Silihtarı ele geçirince gabilenin başına Erson – the Thirty-oneist – Saner gelir ama gelir gelmez ne ederse kendi elleriyle eder ve ÇEKİP giderek partiyi Faiz ve video lobisinin adamı FAYZ WATERSON’a bırakmak zorunda kalır.

UBP Gabilesinde gombina asla bitmemekte, sular asla durulmamaktadır.

Devamı bir sonraki yazıda……











Başa dön tuşu