InstagramKöşe Yazarlarımız

Kıbrıslıtürkün Bayram İle İmtihanı

Geliyordu, geldiydi derken, uzun tatilli bayramın ikinci gününe geldik.
Gelin bakalım Kıbrıslıtürkün bayramla imtihanı nasıl geçti.

● MİDE FESADI GEÇİRENLER:

Bayramların olmazsa olmazıdır “pis boğaz” kontenjanından mide fesadı geçirenler.

Sabah kararlısın, bu gün az yeycen, amma;
Gittiğin ilk evde önüne geldi ikram ekmek gadeyifi, sütlübörek, yenmez mi?

Bir sonraki evde herse, ondan sonrakinde cevizli tel gadeyifi, illa ki gave, 7-8 fincan, 3 lemonadda, arkasından sadrazam sucuğu. Arada 18 şeker ikramı, 4 da ucuz çakulet. Hepsini götürdün tabii.

Tam amman ölüyom, başka yemem dediğin anda son evde önüne cheesecake çıkardılar, işte öldürücü darbe de geldi.

Bayram sofrasında badadez kebabı, fırın magarınası, taze pakla, dolma, hummus ve 5 çeşit de tabağa sığmayan yemekten oluşan menünün tümümünden yeyip mide fesadı geçirenler de ayrı bir kategoridir.

Neyse, strese girme, pazartesi diyete başlaycan nasıl olmasa.

● EL ÖPME SORUNSALI:

El öpme çok boyutlu bir sorundur. El öpmeyi zulüm addeden ergen/yeni yetmelerle elini öptürmeyi usta bir bilek hareketiyle size zorla kakalamaya çalısan uzak akraba kafa kafaya yarışır.

Bunun dışında ‘ben gencim, el öptürtmem‘ düşüncesindeki orta yaşlı ile ‘bu yaşda el mi öpeceyik yahu‘ düşüncesindeki damat/kayınço da iddialılar arasındadır. El ve dudak arasındaki mücadele tüm bayram sürer gider velhasıl.

Konu el öpmeden açılmışken, tokalaşırken sizi seri bir hareketle kendine çekip muacık diye öpen akraba ve yanaktan öpüşme kaçınılmazken yönü karıştırıp aynı yöne gitme sorunsalları da ecel terleri döktürür.

● KIYAFET FELAKETİ: (Topukluların intikamı)

Bayram acısını en derinden yaşayan gruptur ve çoğunlukla da kadınlardan oluşurlar. Angolem‘deki büyük dedenin evine İnsan evladının giymesi mümkün olmayan 23 santim topukluyla gittin ama bu ayakkabılarla gün nasıl geçer düşünmedin, yaaa!

Gandiller galktı ayağında. İnsan bir babuç goymaz mı arabaya? Ya da alışkın olmadığın mini eteği geydin ama bütün gün çekiştir dur, stress büyük velhasıl.

● İLETİŞİM SIKINTISI:

Büyük amcanın evindesin, 3. yeğenler, yeğenin yeğeni, yeni damatlar, etraf çok kalabalık, ama yarısını tanıman, tanıdıklarının da adını hatırlaman, e ne konuşulacak?

5 dakika ‘aman da erken geldi bu sene sıcaklar‘ konusuyla idare et. 5 dakka da ‘yollar da amma galabalık ha‘ diye oyalan.

Ve geldi çattı o ölüm sessizliği anı. Fazla el kol hareketi yapma ve göz temasına girme, nasıl olsa birisi konuşacaktır. Tam ölüyom dediğin anda genbla şeker ikram eder ve konu konuyu açar, ohh bee.

● BAY ALKOLÜ TAKDİMİMDİR:

Bacanakta bir viskicik devirdin, ohh. Öğle yemeğinde rakı buldun, iki derkana dört duble da orda, yarasın. Büyük dayıya gittin, millet çeker visgiyi gofti, isdemem misdemem da anlamazlar. Bilanço; susuz kalmış bir vücut, zonklayan bir baş ve paslı bir ağız tadı. Napayım sana madem gararını bilmen, oh olsun.

Nice güzel bayramlara.











Başa dön tuşu