Köşe YazarlarımızMemleketin Halleri

Mola sonrası

Uzunca bir zamandır yazmıyordum. Açıkçası birçok nedenden dolayı motivemi kaybetmiştim. Şimdi içinde dolaştığınız, haberlerini okuduğunuz “Özgür Gazete” yaratıcılarının yazma tekliflerini kırmadım, kıramadım.

Havadis Gazetesinde tanıyıp sevdiğim bu gençlerin emeklerine, cesaretlerine ortak olmak, karınca kararınca ben de küçücük bir katkı koymak zorunda hissettim kendimi. Vakit buldukça yazmaya, sizlerle birlikte olmaya çalışacağım.

Duygu ve Pınar’ın çıktıkları bu yolda başarılı olacaklarına dair inancım tamdır. Birlikte çalıştığımız süre içerisinde; heyecanlarını, cesaretlerini, yürekliliklerini, işlerine duydukları saygıyı, üretkenliklerini yakından görüp saygı duydum. Çok zor şartlarda; yangında, salgında, kavgada, kaosta, keşmekeşte habere nasıl ulaştıklarına şahitlik ettim.

“Özgür Gazete”nin adı gibi olacağı muhakkaktır.

İlgi alanıma en çok giren siyasi yolsuzluklara burada da rahatça ve özgürce, hiçbir etki altında kalmadan, hiçbir çıkar gütmeden değinecek, fikirlerimizi, düşüncelerimizi, eleştirilerimizi, tespitlerimizi, önerilerimizi, sizlerle paylaşacağız.

Geleneksel medyanın yerini alan sosyal medya, içinden geçtiğimiz günlerde daha da önem kazanmaktadır. Doğruları, gerçekleri, gizli kalanları, yolsuzlukları, vurgunları, peşkeşleri yazanlar daha da bir çoğalmalı, amatör ruh; kaşarlanmış, etki altına alınmış, sahibinin sesi ya da “parayı veren düdüğü çalar” diyenlerin önüne geçmeli, halkın doğru haber alma hakkını ayaklar altına alanları ezip geçmelidir.

Siyaset ve seçim arenasının gün geçtikçe kızışması, virüsün yayılması, hükümetin beceriksiz, basiretsiz, öngörüsüz icraatları, geçim sıkıntısı, seçim rüşvetlerinin artması, halkın dayanma gücünü azaltmakta, moral ve motivasyonunu bozmaktadır.

Teslimiyetçiler, nemelazımcılar, vurguncular, kötü siyasetçilerle mücadelede safları sıklaştırmalı, ortak mücadele yöntemleri geliştirilmelidir. Yurtseverlerin birlik olma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Gidecek başka yerimiz, yurdumuz yok!

Bu toprakları seviyoruz. Buralarda ölüp, buralara gömüleceğiz.

Hayat kısa. Mutluluk, huzur, sevgi, barış içinde yaşamak varken, başka yolları bize reva görenlere karşı mücadele etmeli ve galip gelmeliyiz.

Yol arkadaşlarıma çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

“Özgür Gazete”ye herkes abone olmalı, paylaşmalı ve okunurluğunu artırmalıdır. Doğrular ancak bu şekilde daha çok kişiye ulaşabilir.

Bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Doğru, dürüst günler herkese…











Başa dön tuşu