KıbrısManşet

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay bugün adaya geliyor

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, temaslarda bulunmak ve bazı projelerin açılışlarını yapmak üzere adaya geliyor. Oktay’ın açılışı yapacağı projeler ve katılacağı programlar belirtilirken; ‘külliye‘ inşaatını ziyaret edip etmeyeceği belirtilmedi

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay bugün adaya geliyor

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Oktay, adadaki programı kapsamında, 9 Kasım Çarşamba Güzelyurt’ta kadın üretici ve girişimcilerle bir araya gelecek ve Lefkoşa’daki Başbakanlık Veri Merkezi’nde, Kıbrıslıtürklerin katılımıyla düzenlenecek toplu açılış ve tanıtım töreninde konuşma yapacak.

Açılışı ya da tanıtımı yapılacak projeler

Açılışı yapılacak projeler arasında; “KKTC Kamu Veri Merkezi, Güzelyurt-Lefke ve Balalan-Yenierenköy Yolu ile 90 kilometrelik Köy Yolu” bulunduğu bildirildi.

Ayrıca Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyine su temin projesinin bir parçası olan “Orta Mesarya Ovası Sulama İletim Hattı yapımının birinci kısım tanıtımı” ve “207 kilometrelik Depo Bağlantı Hattı Projesi“nin tanıtımı yapılacağı aktarıldı.

Oktay’ın programı sırasında “Gençlik ve Spor Yatırım Projeleri, KKTC Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi, KKTC Nirengi Ağı Projesi, KKTC Mesleki Eğitim Kursları Projesi ve Türk Maarif Vakfı Projeleri“nin tanıtımı gerçekleştirileceği ve çok sayıda hibe programı ile projenin de açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: Türkuaz Haber Ajansı











Başa dön tuşu