KıbrısManşet

Jenca Anastasiadis ve Tatar’la görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşler Departmanı Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘la görüştü

Jenca önce Anastasiadis ile görüştü

Riknews.com.cy’nin haberine göre; Jenca Anastasiadis’e, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu çözüm sürecine bağlı olduğuna dair güvencesini iletti.

Anastasiadis, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenca’yla görüştü

Haber sitesi, Jenca’nın Anastasiadis’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada “BM Genel Sekreteri Guterres’in, Kıbrıs sorununun çözülmesine ilişkin çabanın Kıbrıs halkının yararına ve refahına olacak şekilde ilerlemesi için, her iki tarafta da ortak zemin ve anlayış bulma taahhüdünü sürdürdüğünü vurguladığını” iletti.

Jenca açıklamasında, Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Jenca daha sonra Tatar ile görüştü

Jenca daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nda Tatar’la yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Tatar, BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile görüştü

Tatar ile net ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Jenca, diyaloğu devam ettirme taahhütlerini vurguladı. Jenca, bir çözüm perspektifinin adadaki insanların yararına ve refahına olacağını inandığını kaydetti.











Başa dön tuşu