KıbrısManşet

Sarıçizmeli: Belediyenin ve ülkenin tanıtımına katkısı olan Cittaslow üyeliğini gözden çıkardılar

Mehmetçik Belediyesi eski Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Cittaslow üyesi olan belediyenin bu noktadaki koordinatörlüğünü yürüten personelin yeni Başkan Fatma Çimen Tuğlu tarafından “gerekçesiz” olarak görevden alındığını ve temizlik işlerine verildiğini söyleyerek, bu zihniyete karşı mücadele edeceklerini belirtti

Sarıçizmeli: Görevini 5 yıldır başarıyla yürüten personeli gerekçesiz görevden aldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıçizmeli, yeni adıyla Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin yeni Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’nun, 2016 yılından bu yana Cittaslow üyesi olan belediyenin, bu konudaki koordinatörlüğünü yürüten personeli “gerekçesiz” şekilde görevden aldığını söyledi.

Sarıçizmeli, “Belediye 2016 yılından bu yana ilk defa koordinatörsüz kalıyor. Belediye Başkanı dün itibarıyla 5 yıldır bu görevi yürüten ve süreç içerisinde ciddi bir başarı ve deneyim elde eden koordinatörü ‘gerekçesiz’ bir şekilde görevinden aldı” dedi.

“Buna sessiz kalmayacağız”

Başkan Tuğlu’nun daha da ileri giderek bir linç kampanyası sarhoşluğunda söz konusu kişiyi temizlik işlerinde görevlendirdiğini iddia eden Sarıçizmeli, bunun bir takdir meselesi olabileceğini ama hem belediyenin hem de ülkenin tanıtımına ciddi katkıları olan bu üyeliğin adeta gözden çıkarılmasına müsade etmelerinin ve sessiz kalmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Sarıçizmeli, “Seçim öncesi hep demiştim. Bizim kavgamız kişilerle değil zihniyetledir. Demek ki bu zihniyete karşı mücadelenin zamanı gelmiş”











Başa dön tuşu