KıbrısManşet

Talat: “AKP KKTC Temsilciği” tarafından tabandan yürütülen süreci anlattı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ongun Talat, “AKP KKTC Temsilciliği“nin ve “AKP KKTC Kadın Kolları“nın Girne‘deki muhtarlarla toplantı yaparak, sorunlarını merkezi hükümet ya da Avrupa Birliği‘ne (AB) değil Ankara‘ya bildirmeleri gerektiğini ve bunun için aracılık yapacaklarını söylediklerini ayrıca Türkiye’de yakın zamanda yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine de destek vermelerini istediklerini söyleyerek, duruma tepki gösterdi

Talat: Muhtarlara “sorunlarınızı Ankara çözecek” diyorlar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Talat, belli bir süredir Girne’deki faaliyetlerini takip ettikleri “AKP KKTC Temsilciliği”nin, geçtiğimiz akşam Girne bölge muhtarlarıyla Lefkoşa’daki binalarında bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.

“AKP KKTC Temsilciliği” Başkanı Fahri Yönlüer (ayakta konuşan)

Talat, “Sosyal medya hesaplarından da fotoğraflarını yayınladıkları bu toplantıda Başkanları Fahri Yönlüer, muhtarlara özetle (ve mealen), eski bir bürokrat olarak KKTC’nin kapasitesini çok iyi bildiğini, o nedenle merkezi idareden medet umulamayacağını, taleplerinin karşılanması için adresin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, kendilerinin elçilik nezdinde, o da olmazsa doğrudan Ankara‘dan sorunlarının çözülmesi için aracılık yapacaklarını, geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘müjde paketinin’ de kendilerinin aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi” dedi.

“Adım adım ve tabandan yürütülmeye çalışılan bir süreç bu”

Talat Yönlüer’in ayrıca “Avrupa Birliği de doğru adres değil” dediğini söyleyrek, AKP KKTC Kadın Kolları Başkanı’nın ise muhtarlardan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ‘beka’ meselesi konumundaki seçimlere yönelik desteklerini istediğini aktradı.

Talat, “Muhtarlar kendilerini sahada seçmenleriyle buluşturabilirlerse çok memnun olurlarmış. Kurumlarımızın çöküş süreciyle birlikte ‘paralel yönetim yapılanmasının’ çatlaklardan sızıp boşluklara yerleşmesi birlikte yürüyor. Adım adım ve tabandan yürütülmeye çalışılan bir süreç bu” dedi.

“Bugün yerelde buradayız, yarın da merkezi idarede olacağız”

En acı verici olan ise ‘bağımsız ve egemen’ KKTC’nin muhtarlarının başka bir devletin siyasi partisine sorunlarını aktarmak zorunda bırakılmaları olduğunu, buradaki kabahatin ise  muhtarların değil onları bu duruma iten o devletçi geçinip, hükümetçilik oynayanlar olduğunu vurgulayan Talat, kendi bölgelerindeki muhtarlara söyleyebileceklerini ise şöyle sıraladı;

“CTP Girne’deki üç belediyesiyle, tıpkı daha önce Dikmen Belediyesi’nde olduğu gibi muhtarlarla nasıl işbirliği kurulacağını cümle aleme gösterecek. Biz biliyoruz ki, eğer boşluk bırakırsanız bu doldurulur. Kıbrıslı Türkler kendi kendilerini yönetebilecek kapasitededir. Ancak bunun için ciddi bir mücadele ve bulunduğunuz yer neresiyse, orada icraat ortaya koyabilmeniz zaruridir. Demem o ki, biz bugün yerelde buradayız, yarın da merkezi idarede olacağız. Halk iradesine dayanan muktedir bir iktidarın kurulabilmesi mücadelemiz ise asla tükenmeyecek”

“AKP Girne İlçe Başkanı” Ersin Mengünoğul










Başa dön tuşu