KıbrısManşet

Esendağlı: Artık davada resmi anlamda temsiliyetimizle gözlemci ve katılımcıyız

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Adıyaman İsias otel davası için ailelerin resmi temsiliyetini sağlayacak vekaletnamelerin bugün Ankara’ya gönderileceğini kaydederek, böylelikle dosyadan sağlıklı ve resmi bilgi alınabileceğini belirtti

Esendağlı: Aileler dosyada resmi olarak temsil edilecek

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Esendağlı, vekaletnamelerin sunulmasının, ailelerin resmi olarak avukatları vasıtasıyla Türkiye’de temsil ediliyor oldukları sonucunu doğuracağını söyleyerek, bu durumun iki kısımda ele alınması gerektiğini kaydetti.

Esendağlı, “Öncelikle şu an içinde bulunduğumuz ‘soruşturma’ kısmı, daha sonra da ‘dava’ yani ‘yargılama’ dediğimiz kısım. Çünkü dava başladıktan sonra yapılacak müracaatla; ailelerin davaya taraf ve müdahil olması için bir prosedür olacak Türkiye’de” dedi.

“Türkiye Barolar Birliği tarafından oluşturulan avukatlar ekibi, ailelerin avukatı olarak orada yargılamaya katılacak”

Esendağlı şöyle devam etti;

“Resmi vekaletnamelerle birlikte ailelerin; soruşturma evresiyle ilgili olarak dosyadan sağlıklı bilgi alma, soruşturmayı yürüten Savcı ile görüşme, yapılacak olan soruşturmaya yön verme, gerekirse ifade ve emare alınmasıyla ilgili tavsiyelerde bulunma gibi birtakım hakları olacak.

Savcılığın yanında, aileleri temsilen Türkiye Barolar Birliği tarafından oluşturulan avukatlar ekibi, ailelerin avukatı olarak orada yargılamaya katılacak.

Vekaletnamelerin ıslak imzalı suretleri bugün Ankara’ya gönderiliyor.

“Artık orada resmi anlamda temsiliyetimizle gözlemci ve katılımcıyız”

Ancak geçtiğimiz hafta benim vekaletlerden bir örneği dijital olarak kendisine gönderdiğim Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan birtakım ön bilgiler aldı dosyadan. Biz de bu bilgileri cumartesi günü Mağusa’da ailelerle buluşarak paylaştık.

Bizim resmi temsiliyetimiz bundan sonra başlıyor. Başlayan bir soruşturma var ve artık orada resmi anlamda temsiliyetimizle gözlemci ve katılımcıyız.

Daha yolun çok başındayız ama geçen hafta soruşturmanın gidişatıyla ilgili aldığımız bilgilerin tatmin edici olduğu noktasında bir görüşü var Erinç Bey’in. Dosyanın şu an itibariyle sağlıklı şekilde yürütüldüğü noktasında bir kanaatimiz var”











Başa dön tuşu