DünyaManşet

Erdoğan: Partimize adaylık öncesi AFAD’a bağış yapılacak

Türkiye‘de Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin karar bugün TC Resmi Gazete‘nin mükerrer sayısında yayımlandı

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor

AKP Genel Başkanı ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin 14 Mayıs’a çekilmesiyle ilgili kararı imzaladı. Karar, bugün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iki aylık seçim takvimini başlattığını duyurdu.

Erdoğan, “Buna göre iki ay sonra ilk pazar günü yani 14 Mayıs 2023 milletimiz Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına geçecektir. Ülkemiz, milletimiz, Meclisimiz ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seçim neden bir ay erkene alındı?

Erdoğan, Seçimlerin 18 Haziran yerine bir ay önceye çekilmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“14 Mayıs olması kararımızı çok önceden, yılbaşından hemen sonra paylaşmıştık. Seçimi yaklaşık bir ay öne çekme kararını alma nedenimiz, 18 Haziran’da milyonlarca gencimizin hayatını ilgilendiren üniversite sınav tarihiyle çakışıyordu. Öte yandan yurtiçi ve yurtdışı vatandaşlarımızın gideceği Hac dönemine denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okulların tatil olması nedeniyle de tatil beldelerine giden vatandaşlarımız olacak. Bu nedenlerle 18 Haziran’ın milletimizin iradesini sandığa yansıtması için sağlıklı bir tarih olmadığı kararına vardık”

“Partimize adaylık öncesi AFAD’a bağış yapılacak”

Erdoğan şöyle devam etti:

“Ülkenin bir bölümü can kayıplarıyla feryat ederken bir kesimin siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletin sırtına yükleyemeyiz.

Türkiye’nin ne vakit kaybına ne dikkat dağınıklığına ne de enerjisini gereksiz yere harcamaya tahammülü vardır.

Seçim sürecinde gündemimiz yine depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacak.

Depremzedelerin yaralarını sarmak, felaketin tüm izlerini silmek, üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır.

Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır.

“Müziksiz bir kampanya olacak”

Türkiye için hemen şimdi, diyerek 14 Mayıs’ı, 6 Şubat yıkımının izlerini silecek hayırlı bir yarışa dönüştürmek istiyoruz.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak bizimle yarışacak ve TBMM’de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz.

Hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz, müziksiz bir kampanya olacak, ikili görüşmeler suretiyle bu kampanyamızı sürdüreceğiz”











Başa dön tuşu