KıbrısManşet

Surlariçi’nde her yer heykel oldu

Yakın Doğu Üniversitesi’nin patronu Suat Günsel, keyfi kararlarla iş yapmaya devam ediyor. Lefkoşa Surlariçi’nin tarihi dokusuna uygun olmayan heykeller sokaklara doldurulmaya başlandı

Yakın Doğu Üniversitesi, surlariçindeki tarihi dokuyla oynamaya başladı. Surlariçi, Suat Günsel tarafından hazırlatılan heykellerle doldu.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin, Girne Kapısı’ndaki küçük çembere heykel koyması hem bölge esnafını hem de Lefkoşa Türk Belediyesi’ni rahatsız etti. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı, kendilerinden izin alınmadığını ifade ederek, 24 saat içinde heykellerin sökülmemesi halinde, kendilerinin sökeceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, Araştırmacı-Gazeteci Mete Hatay konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kentler toplumların bir nevi yüzleridir. Buralardaki toplumsal mekanların düzenlenmesi de o yüzden çok önemlidir. Mekan, İnsan ve Sanat’ın uyumu elzemdir. Son aylarda Lefkoşa’nın muhtelif yerlerinde belli ki Suat Günsel hocanın beğendiği bir heykeltraşa ait (kim olduğunu bilmiyorum) heykellerle donatıldığını görüyorum.

Dün İnönü Meydanı’ndan geçerken de eski banka binasının önünün bu heykellerle doldurulduğunu gördüm. Benzeri heykeller Dereboyu’nda ve Kermiye çevre yolundaki Yakın Doğu Üniversitesi binalarının önünde de var!

Kusura bakmayın, kişilerin kendi paşa gönüllerine göre toplumsal mekanların kimliğiyle oynamalarına bu derece izin verilmemelidir. Suat hoca kendi kampüsünün içini istediği gibi düzenleyebilir. Ama böylesi tarihsel mekanlara bir çivi bile çakılırken dikkat edilmesi gerekir.

Kendi müzesinin içini tabii ki istediği gibi yapar ama toplumsal yaşam alanlarına bu şekilde müdahale edilmemesi lazım. Belediye’nin bu durumdan haberi var mı? Sanatçı arkadaşlar ne diyor bu düzenlemelere?”











Başa dön tuşu