KıbrısManşetYaşam

Kuir Kıbrıs’tan 2023 Onur Haftası düzenlenmesi için katılım çağrısı

Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğunu hatırlatmak ve tüm renklerle bir arada yaşanabilecek bir Kıbrıs için bu yıl yeniden Onur Yürüyüşü ve bu kapsamdaki etkinlikleri düzenlemek adına tüm gönüllüleri ve örgütleri 17 Mayıs Organizasyon Komitesi’nde yer almaya davet etti

Kuir Kıbrıs’tan 2023 Onur Haftası düzenlenmesi için katılım çağrısı

Kuir Kıbrıs’tan yapılan yazılı açıklamada eşcinselliğin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Uluslararası Hastalık Sınıflandırması”ndan çıkarıldığı gün olan 17 Mayıs 1990’dan itibaren her 17 Mayıs’ın dünya genelinde “Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” olarak kutlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Kıbrıs’ın kuzey kesiminde de Onur Yürüyüşleri Ceza Yasası’nda hemcinsler arası cinsel birlikteliklerin suç olmaktan çıkarıldığı yıl olan 2014’den beridir düzenli olarak gerçekleşmektedir” denildi.

“Ahmet Ünsallar, Özer Kanlılar, Nurçin İncirliler…”

Açıklama şöyle devam etti;

“Özellikle pandemi sonrası derinleşen ekonomik kriz ve dünyada yaşanan olumsuz olaylar bir kez daha LGBTİ+’ların kırılganlığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Geçtiğimiz yıl içerisinde gerek Ahmet Ünsal gibi din görevlilerinin, gerekse Özer Kanlı gibi gazetecilerin ve Nurçin İncirli gibi doktorların LGBTİ+’ları kamusal alanda açıkça hedef alması bizlere LGBTİ+’lara yönelik nefretin boyutunu göstermektedir.

Bu nefret söylemleri LGBTİ+’ların ayrımcılığa maruz kalması ve şiddetin merkezi haline gelmesine neden olmaktadır.

“Tüm gönüllüleri ve örgütleri 17 Mayıs Organizasyon Komitesi’nde yer almaya davet ediyoruz”

Tam da bu nedenle LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğunu hatırlatmak ve renklerimizle bir arada yaşayabileceğimiz bir Kıbrıs için bu yıl yeniden Onur Yürüyüşü ve bu kapsamdaki etkinlikleri düzenlemek adına tüm gönüllüleri ve örgütleri 17 Mayıs Organizasyon Komitesi’nde yer almaya davet ediyoruz.

Gelin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü kapsamında gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikleri (paneller, konferanslar, atölye çalışmaları, tematik tartışmalar, dayanışma geceleri vb.) birlikte geliştirelim.

Katılım sağlamak isteyen tüm örgüt temsilcileri veya bağımsız kişiler aşağıdaki e-mail adresine ulaşarak kayıt yaptırabilirler:

[email protected] veya

Kuir Kıbrıs Derneği’nin +90 542 858 58 47 numarasını arayarak sorularını sorabilirler.

Nefret, önyargı ve ayrımcılığın olmadığı hepimiz için daha eşit, özgür ve güvenli bir dünya için, Anayasal haklarımızı ihlal etmeye kalkanlara, nefrete ve tüm fobilere inat: Yaşasın hayat”











Başa dön tuşu