KıbrısManşet

Kanatlı: Hep söyledik, yeniden söyleyelim: direne direne kazanacağız

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talan talimatlarını tanımadıklarını belirterek, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen) yaptığı tüm çağrılara tüm halkın katılması çağrısı yaptı

Kanatlı: Peki bunca eleştiri varken neden AKSA’nın sözleşmesi uzatılmaya çalışılıyor?

Yazılı açıklama yapan Kanatlı, Terminal Yapı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) 2016 yılında, Ercan Havalimanı ihalesini alan Taşyapı İnşaat şirketine karşı açtığı davaların, geçen gün Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) tarafından karara bağlandığını ve Taşyapı’nın inşaat iznini iptal ettiğini hatırlataral, “Ama Bakanlar Kurulu Mahkeme kararına rağmen izni yeniden verdi. Acaba neden?” diye sordu.

Kanatlı, “AKSA konusunda yıllardır süren tartışmada da gelinen nokta; AKSA ile alım garantili sözleşmenin uzatılması, bunun için de Kamu İhale Yasası’nın değiştirilmeye çalışılmasıdır. Peki bunca eleştiri varken neden AKSA’nın sözleşmesi uzatılmaya çalışılıyor?” diye sordu.

“Hepsi hemşehri, hepsi AKP’li. Sizce bu tesadüf mü?”

Kanatlı şöyle devam etti;

Recep Tayyip Erdoğan, AKSA patronu Cemil Kazancı ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı… Hepsi hemşehri, hepsi AKP’li. Sizce bu tesadüf mü?

Son gelişinde TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan’ın öyle keskin bir talimatını getirdi ki; sözleşmenin bitmesine daha bir yıl varken ve bu süre de opsiyonel olarak 3 yıl daha uzatılabilecekken apar topar yeni sözleşme imzalamaya çalışılmaktadır. Bunun için emir erleri her şeyi göze almış durumdadırlar.

“Erdoğan’ın talan talimatlarını tanımıyoruz”

Son yaptıkları marifetleri de darbe ile Teknecik Elektrik Santrali’ne AKSA personelini çevik kuvvet eşliğinde sokup, eylem kırıcılığı yapmak.

Yeni Kıbrıs Partisi olarak Erdoğan’ın talan talimatlarını tanımadığımızın, direnen tüm örgütlerle dayanışmayı sürdürdüğümüzün, El-sen’in yaptığı tüm çağrılara tüm halkımızın katılması çağrısı yaptığımızın altını çizeriz.

Hep söyledik, yeniden söyleyelim: direne direne kazanacağız”











Başa dön tuşu