KıbrısManşetSağlık

Sağlık Bakanlığı kulaklarını tıkadı, Mağusa Hastanesi’nde ilk doktor istifası geldi!

Mağusa Hastanesi’nde, Başhekimlik tarafından “doktorlara mobbing yapılıyor” ve ameliyatlar için “bıçak parası isteniyor” iddiaları ayyuka çıktı. Sağlık Bakanlığı uzun süredir doktorların ve hastaların konuyla ilgili şikayet dilekçelerine yanıt vermedi, beklenen oldu ve ilk doktor istifası geldi. İstifaların devam edeceği söylenirken, hastanede huzur kalmadı

Sağlık Bakanlığı kulaklarını tıkadı, ilk doktor istifası geldi!

Mağusa Hastanesi’nde bir süredir yaşananlar ve dile getirilen iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelinmeye devam ediliyor.

Başhekimlik tarafından özellikle doktorlara yapıldığı iddia edilen baskı ve mobbing, hastane içinde huzursuzluk yaratmaya devam ederken, beklenen doktor istifalarından ilki de dün geldi.

Üç anestezi doktorunun bulunduğu hastanede, doktorlardan birinin ciddi bir rahatsızlık geçirmesi sonrası izne ayrılmasının ardından, Başhekimlik tarafından yapıldığı iddia edilen baskılara dayanamayan bir diğer doktor da dün istifa dilekçesini Sağlık Bakanlığı’na sundu.

Sadece bir anestezi doktorunun kaldığı hastanede hem ameliyathane hem de yoğun bakıma kalan bu doktor yetişmek zorunda.

İş barışının zarar gördüğü hastanede herkes huzursuz

Birçok doktorun Başhekimlik tarafından uygulanan baskıcı idare tarzı nedeniyle daha önce Sağlık Bakanlığı’na topluca dilekçe verdiği biliniyor.

Ancak Bakanlık bu konuda adım atmadığı gibi doktorların dilekçelerine de cevap vermeyi ısrarla reddediyor.

İlgili doktor şikayet dilekçelerinden bir örnek

Uzun süredir devam eden huzursuzluk, sadece doktorları değil tüm hastane personelini ve sağlık çalışanlarını da etkisi altına almış durumda. İş barışının zarar gördüğü hastanede herkes huzursuz.

Sigortalı hastalar da dahil ameliyatlar için “bıçak parası isteniyor” iddiası

İddialar sadece mobbingle sınırlı da değil. Yine hastanede yapılan bazı ameliyatlarla ilgili hastalardan “bıçak parası” adı altında para istendiği de Sağlık Bakanlığı’nın bilgisinde.

İlgili hasta şikayet dilekçelerinden bir örnek

Bakanlık bununla ilgili sayısız hastadan kendisine gelen şikâyet dilekçelerini de yanıtlamadı, konuyla ilgili hiçbir adım atmadı ve soruşturma başlatmadı.

İdarede bulunan bazı doktorların mesai saatlerinde özel hastanelerde ameliyatlara girdiği de iddialar arasında

Devlet hastanesi olan Mağusa Hastanesi’nde, sigortası bulunan hastalardan dahi istendiği söylenen “bıçak parasının” bedeli de belirtilenlere göre 10 bin ila 30 bin arasında değişiyor.

Ayrıca yine idarede bulunan bazı doktorların, mesai saatleri içinde bazı özel hastanelerde ameliyatlara girdiği de iddialar arasında.

Altuğra’nın Başhekimliği savunduğu belirtiliyor

Gerek mobbing gerekse hastalardan bıçak parası adı altında adeta haraç istenmesine karşı aylardır sessizliğini koruyan Sağlık Bakanlığı’nın, hastaneyi kendi kaderine ve çalışanları da istifa edecek noktaya getiren Başhekimlik idaresiyle baş başa bıraktığı konuşuluyor.

Gazetemizin elde ettiği kulis bilgilerine göre Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Başhekimliğin tavrını “Herkesin mesai saatlerine uyması konusunda yasal mevzuatı uygulamaya çalışıyor” şeklinde yorumluyor.

Ancak doktorlar, bunun bir idareci tavrı değil, baskı ve mobbingin eşlik ettiği bir yıldırma politikası olduğu ve bu şartlar altında çalışmanın neredeyse imkânsız hale geldiği konusunda hemfikir.

Ayrıca doktorların, Sağlık Bakanı dışında Bakanlık Müsteşarıyla da konuyu görüşerek bilgi verdiği ve soruşturma başlatılmasını istediği de biliniyor.

Hastalar da rahatsız!

Başhekimliğe bağlı idari personelle doktorlar arasında zaman zaman tartışmaların da yaşandığı hastanede, bu durum hastalara da yansıyor.

Tartışmalara şahit olan hasta ve hasta yakınları da durumundan şikâyet ediyor ve Bakanlık’tan adım atmasını bekliyor.

Özel Haber / Pınar Barut











Başa dön tuşu