KıbrısManşet

Atama Başbakan Üstel Girne Kaymakamı Sinan Güneş’i görevden aldı

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, atama Başbakan Ünal Üstel tarafından görevden alındığını duyurarak, kamu menfaatlerini ön planda tutmasından dolayı bazı nüfuslu(!) çevrelerin kendisi hakkındaki şikayetleri nedeniyle görevden alındığına işaret etti

Güneş: Kamu menfaatlerini ön planda tutarken, zaman zaman nüfuslu(!) bazı çevrelerin ayaklarına basmanız icap ediyor

Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Güneş, yaklaşık 5 yıldır sürdürmekte olduğu Girne Kaymakamlığı görevinin Sn. Başbakanın takdiri ile 28 Nisan 2023 (dün) tarihi itibarıyla sona erdiğini söyledi ve
Kaymakamlık süresi boyunca adil ve hakkaniyetli bir şekilde, yasal zemin dışına çıkmamaya azami özen göstererek görev yapmaya çalıştığını, kimseye karşı özel bir husumet, kırgınlık veya dargınlık beslemediğini belirtti.

Güneş, “Benim için her daim devlet ve haliyle kamunun genel menfaatleri hep ön planda olmuştur. Böyle olunca yaptığımız işlemlerde zaman zaman nüfuslu(!) bazı çevrelerin ayaklarına basmanız icap ediyor. Hal böyle olunca da tabiki eleştirilere maruz kalıyor ve hakkımızda yapılan şikayetler ortaya çıkıyor” dedi.

“Tüm baskılara rağmen çizgimden taviz vermedim, engel olduğum gayri yasallıkların da takipçisi olacağım”

Güneş şöyle devcam etti;

“Ancak zaman zaman oluşan tüm baskılara rağmen çizgimden taviz vermeyerek görevlerimi ifa etmeye gayret gösterdim. Tabiki kusur ve eksikliklerim de mutlaka olmuştur ancak genel olarak yukarıda da belirttiğim gibi kamunun genel menfaatini hep en ön planda tutmaya özen gösterdim.

Not: Engel olduğum gayri yasallıkların da takipçisi olmaya devam edeceğimi kamu oyuyla paylaşmak istiyorum.
Öyle yağma yok.

Bu vesile ile, görev sürem boyunca ve gerekmesi halinde özveri de göstererek samimiyetle çalışan tüm personelime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İnanıyorum ki; titiz çalışmalarını birlikte olduğumuz gibi bundan sonra da sürdürecekler ve kişilerin değil bu devletin memuru olduklarını hiç unutmayacaklardır.

Yine geçen süre içinde Kaymakamlığımızla iş birliği halinde çalışan kıymetli Muhtarlarımıza, Belediye Başkanlarımız ve çalışanlarına, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli Müdür, Amir, İlçe sorumlusu ve çalışanlarına, ihtiyaç duymamız halinde yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen, hep yanımızda olan özel sektör temsilcilerine, esnafımıza, iş insanlarımıza, tüm dost ve arkadaşlarıma da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Son olarak sevgili eşime ve çocuklarıma da ihmallerimden dolayı gösterdikleri sabır ve desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. HOŞÇAKALIN”











Başa dön tuşu