DünyaKıbrısManşet

Dışişleri Bakanlığı da AKSA da TC Elçiliği de sessiz!

Sudan’da, şu ana kadar 600’den fazla kişinin öldüğü çatışmaların ortasında kalan ve 20 gündür kurtarılmayı bekleyen KKTC vatandaşı Mensur Kaya‘nın aynı zamanda AKSA çalışanı olduğu ve AKSA’nın Sudan’daki santralinde görev yaptığı anlaşıldı

Dışişleri Bakanlığı da AKSA da TC Elçiliği de sessiz!

50’den fazla ülkenin vatandaşlarını tahliye ettiği Sudan’da, ordu ile paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki yaşanan çatışmaların ortasında kalan KKTC vatandaşı Mensur Kaya 20 gündür bölgeden alınmayı bekliyor!

50 ülke vatandaşlarını tahliye ederken, KKTC vatandaşı bölgede mahsur kaldı!

Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, konuyla ilgili yaptığı son paylaşımda, Kaya’nın AKSA çalışanı olduğunu ancak şirketten konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadığını kaydetti.

Borak, “Sizin hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Ailesi çaresiz, çocukları perişan, bölge halkı ne yapacağını bilmiyor. Bir tek KKTC vatandaşı ve devlet beklemede. Sadece Dışisleri Bakanlığı’ndan, üstün körü bir basın açıklaması. Türkiye Cumhuriyeti Elçiği sessiz. Çalıştığı şirket, dünyanın sayılı zenginlerinden ‘AKSA’ sessiz. Bu şirket, özel bir uçakla çalışanlarını alamıyor mu?” diye sordu.

Mensur Kaya geçtiğimiz hafta bu paylaşımı yaparak yardım çağrısında bulunmuştu

Başkent Hartum‘da 15 Nisan’da her iki tarafın liderleri arasında Sudan’ın nasıl yönetilmesi gerektiği ve ve sivil yönetime geçiş süreci konusunda çıkan anlaşmazlıkların ardından sokak çatışmaları patlak verdi.

Ana anlaşmazlık noktalarından biri, 100 bin kişilik RSF’yi orduya dahil etme planları ve daha sonra yeni gücü kimin yöneteceği.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda 600’den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalardan kaçan 16 bin kişi de Güney Sudan’a sığındı.

Bir yazı görseli olabilir











Başa dön tuşu