KıbrısManşetSağlık

KTMMOB, Tıp-iş’in eylemine destek verdi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-iş) sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla bugün Lefkoşa’da düzenlediği eyleme destek verdi

KTMMOB, Tıp-iş’in eylemine destek verdi

Eylem çerçevesinde önce Sağlık Bakanlığı önünde toplanıldı. Sonrasında Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapmak için yürüyüşe geçildi. Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemde açıklamalar, sloganlar ve pankartlar ile sağlık çalışanlarına yapılan şiddet protesto edildi.

KTMMOB’den Genel Başkan Tunç Adanır, Genel Sekreter Nazife Yılmaz, Genel Sayman Mert Girgen ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu eyleme katılarak sağlık çalışanlarına desteğini belirtti.

Adanır: Saldırıyı kınıyoruz, caydırıcı yasal tedbirler bir an önce alınmalı

KTMMOB Genel Başkanı Adanır olayla ilgili açıklamasında, “Dr. Sadrettin Tuğcu’ya yapılan bıçaklı saldırıyı kınıyoruz. Sağlık sektöründe görevini yerine getiren tüm arkadaşlarımıza ve toplumsal konularda ortak hareket ettiğimiz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne geçmiş olsun diyoruz. Ülkemizde, her geçen gün toplumsal ve kültürler olarak değer verdiğimiz mesleklere şiddet ve tacizler artarak devam etmektedir. Bu kötü gidişe dur diyebilecek, caydırıcı yasal tedbirler bir an önce alınmalıdır. Yarın çok geç olabilir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu