KıbrısManşet

Çeviköz’ün sözleri, “TC’nin Kıbrıs politikası değişirse görevi bırakırım” diyen Tatar’ı hatırlattı

Türkiye‘de Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun dış politika başdanışmanı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, İsviçre basınına verdiği demeçte, “Ankara’nın Kıbrıslıtürklerin , Atina’nın da Kıbrıslırumların içişlerine karışmaması gerekli” dedi

CHP’li Çeviköz: Kıbrıs’ta çözümü adadaki iki toplum bulmalı

Çeviköz, İsviçre’de Almanca yayın yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesine konuştu. Çeviköz, Kıbrıs meselesine ilişkin çözümün adada yaşayan Rum ve Türk halkı tarafından bulunması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Yunanistan‘ın Kıbrıs’ın içişlerine karışmaması gerektiğini belirten Çeviköz, şunları söyledi:

“Önce güveni geri kazanmalıyız. O zaman zor konuları da çözebiliriz. Kıbrıs’a gelince, çözümün adadaki iki toplum tarafından bulunması gerekiyor. Bizim tavrımız, Ankara’nın Kıbrıslıtürklerin içişlerine, Atina’nın da Kıbrıslırumların içişlerine karışmaması gerektiğidir”

Çeviköz ayrıca Türkiye’nin AB üyesi olmayı yeniden önemseyeceğini de ifade etti.

Tatar ne demişti?

Çeviköz’ün bu sözleri, “Türkiye’nin ‘iki eşit egemen devlet’ yönündeki Kıbrıs politikası değişirse, görevi bırakırım, sahibi olduğum Kanal T’ye gider onurumla yaşarım” diyen atama Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın sözlerini hatırlattı.











Başa dön tuşu