DünyaManşet

İmamoğlu ve Yavaş, kendi ellerindeki verileri açıkladı

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir kez daha kameralar karşısına geçti, ellerindeki ıslak imzalı sandık verilerine göre sonuçları açıkladı

İmamoğlu: Sandıklarda görev yapan arkadaşlarımız bu sürece alışkınlar

İmamoğlu şunları kaydetti;

“13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adına ve Millet İttifakı adına buradayız. Acı deneyimlerimiz var, o yüzden size anbean sonuçları aktarıyoruz.

Hükümetin kurumlarına güvenmiyoruz. Anadolu Ajansı’nı düşünün, Erdoğan’ı 50.01’de yarım saat tuttu, sonra talimatla 49’a indirdi.

Kurumlarımızı yediniz, bitirdiniz ama onları da ayağa kaldıracağız. Bu rejimin hepimizi çok sıkıntıya soktuğunu biliyoruz.

Bu ülkenin Bakanları sistemli şekilde makam araçlarıyla ülkenin her yerinde siyasi propaganda yaptılar.

Baştan beri yaptığımız açıklamalarla gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yüzde 60’larda başlatılan manipülasyon yüzde 49’lara düştü ama orada da ısrarla tutuluyor.

Sisteme girilmeyen 7 buçuk milyon oy var. Bunlar bizim güçlü olduğumuz sandıklar.

Aynı manipülasyonla milletimizi bu gece de ekranlara mahkum edecekler. Ama biz de elimizdeki ıslak imzalı tutanaklardaki verileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Elimizdeki veriler, istatistiki bilgimize göre; tüm milletimiz sabahleyin sayın Kılıçdaroğlu’nu önde görecektir. 18.30’dan beri bazı verilere hiç dokunulmadı, ilginç bir kurgu var, bunu çözmeye çalışıyoruz.

Sandıklarda görev yapan arkadaşlarımız bu sürece alışkınlar. Türkiye’nin neresinde ve hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar, namusumuz dediğimiz oylarımızı koruyacaklar”

Yavaş:

Yavaş ise şunları kaydetti;

“Biz yaşadıklarımızdan dolayı daha tecrübeliyiz ve ıslak imzalar üzerinden konuşuyoruz. Ankara’da 6-7 defa hatta 11 defa sayılan sandıklar var. İtiraz olunca, ıslak imzalı belgeleri elde edemiyorsunuz.

Bizim size vereceğimiz beyanlar ıslak imza üzerinden olursa bir anlam ifade ediyor. Süleyman Soylu sürekli olarak, polis, asker ve jandarma marifetiyle sonuçları alıyor. Bunları neye dayanarak yapıyor.

Bizim elimizdeki verilen yoplamı yüzde 69.67’dir, bu da 42 milyon oya tekabül ediyor.

Buna göre; Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 47.7 yani 19 milyon 997 bin, Erdoğan’ın oyu ise yüzde 45.8 yani 19 milyon 286 bindir.

60 bin sandığın da henüz sonucu girilmemiştir”











Başa dön tuşu