DünyaManşet

Genç: Sadece CHP binasından çıktığı için saldırdılar. Bıçak darbesi boğazına ve kalbine geldi

Türkiye’de, Cumhur İttifakı adayı AKP‘li Recep Tayyip Erdoğan‘ın, yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığının açıklanmasının ardından AKP taraftarlarının yaptığı kutlamalar sırasında, Ordu Gülyalı‘da İyi Partili bir vatandaş bıçaklanarak öldürüldü

Genç: Sadece CHP binasından çıktığı için saldırdılar. Bıçak darbesi boğazına ve kalbine geldi

Cumhuriyet’ten Onur Durmuş‘un haberine göre; ldürülen 47 yaşındaki İYİ Parti üyesi Erhan Kurt’un ıslak imzaları teslim etmek için CHP binasına gittiği esnada saldırıya uğradığı öğrenildi.

Boğazından ve kalbinden bıçaklanan Kurt hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İyi Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç, olayla ilgili BirGün’e yaptığı açıklamada, “47 yaşındaki parti üyemiz Erhan Kurt sandık görevini tamamladıktan sonra CHP Gülyalı Belediye’sine ıslak imzaları teslim ettikten sonra evine giderken bina dışında saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler AKP’nin zafer kutlamalarına katılan kişilerdi ve Erhan Kurt’u tanımıyorlardı. Sadece CHP binasından çıktığı için minibüsten inerek Kurt’a saldırdılar. Bıçak darbesi boğazına ve kalbine geldi. 47 yaşındaki partilimizi hastaneye yetiştirdik ama maalesef kurtaramadık” dedi.

Adıgüzel: Vahşi cinayetin failleri hukuk önünde hesap verecek

Söz konusu saldırıya ilişkin BirGün’e konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, “Ordu’nun demokrasi kültürüne hiç yakışmayan bu vahşi cinayetin failleri hukuk önünde hesap verecek. Tüm Ordulu hemşerilerimin süreci sağduyu ve sükunet ile takip etmeye ve bu vahşet karşısında ortak tavır almaya çağırıyorum. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve İyi Parti camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Torun: Sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti

CHP’nin Ordu Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ordu Gülyalı’da sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti. Bu kin ve nefrete yazıklar olsun. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim. Bu cinayetin hesabı sorulana, tüm sorumlular cezasını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız!”











Başa dön tuşu