KıbrısManşet

Bileklik takılan vatandaş evde unutuldu

Ev karantinasına geçiş için kullanılacağı açıklanan elektronik bilekliklerin istenilen şekilde çalışmadığı ve sorunlu olduğu öğrenildi

KKTC ekonomisi corona virüs ile mücadelede büyük zorluk yaşıyor…

Virüs temaslılarının karantina otellerine alınmasından dolayı Maliye Bakanlığı her ay yaklaşık 45 milyon TL kaynak ayırmak zorunda kalıyor. Bu durumun sürdürülebilir olmamasından dolayı elektronik kelepçe uygulaması düşünüldü. Bu çerçevede ilk etapta deneme amaçlı 130 civarı bileklik yurt dışından gelen vatandaşlara takıldı.

Sistemin çalışıp çalışmadığının denemesi amacıyla yapılan uygulamada istenilen sonuçların alınamadığı öğrenildi.

Vatandaş kelepçeyle unutuldu

Londra’dan KKTC’ye gelen yaşlı bir vatandaşa elektronik kelepçe takıldı. 14 gün boyunca karantinada kalan söz konusu vatandaşın karantina süresi dolmasına rağmen sistemin uyarı vermemesi sıkıntı yarattı.

Söz konusu kişinin Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi telefonla araması sonrasında olay ortaya çıktı.

Pilli ve Amcaoğlu karşı karşıya 

Bunun dışında sistemin sağlıklı çalışmadığı da belirlendi. Ev karantinasına geçiş için elzem görülen elektronik bilekliklerin düzgün çalışmaması sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasındaki ipler de gerildi.

Maliye Bakanlığı artık karantina için kaynak bulamıyor ama sistem sağlıklı çalışmadığı için Sağlık Bakanlığı da ev karantinasına geçilmesine karşı çıkıyor. Bu noktada Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun karşı karşıya geldikleri iddia edildi.

Halen bir hükümetin kurulamaması nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun toplanamaması da bu sıkıntıyı artırıyor.

Kaynak: Ses Kıbrıs

 

 











Başa dön tuşu