KıbrısManşet

“İnsaf artık, Eryener’i rahat bırakınız”

Toplumcu Kurtuluş Partisi sosyal medya hesabından KKTC Cumhurbaşkanına hakaret edip tutuklanan Erdal Eryener’le ilgili basın açıklaması yaptı

Eryener’in tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu belirten TKP, Eryener’in üzerindeki baskıların geri alınması gerektiğini savundu.

TKP’nin açıklaması şu şekilde;

Düşük (müstafi) UBP-HP hükümeti giderayak vicdanları çatlatan, insani değerlerle bağdaşmayan icraatlara imza atmaktadır. Vericisi (Doner) hazır olmasına karşın uyduruk bürokratik nedenler öne sürerek  bir anlamda ölüme mahkum ettikleri Erdal Eryener isimli yurttaşı tutuklattırıp hapse de attırdılar.

Böbrekleri iflas etmek üzere olan Erdal Eryener’e doktorlar böbrek nakli gerektiğine karar verdi. Yapılan testlerde yüzde 100 uyumlu bulunan eşi bir böbreğini eşine vermeye talip oldu. Ancak, evliliğin 2 yılını doldurmadığı gibi bir gerekçeyle Sağlık Balanlığı böbrek nakline izin vermemekte direndi. Eryener ailesi son çare olarak Güney Kıbrıs’ta derlerine deva aradı. Güney Kıbrıs başvuruyu kabul etti ve çalışmalar başladı.

Zor günlerinde KKTC makamlarının olumsuz tutumundan büyük rahatsızlık duyan Erdal Eryener sosyal medya hasebından KKTC makamlarına sitayişler gönderen paylaşımlarda bulunmuş. Yurttaşının hayatını kurtarmak için inisayatif almaktan kaçınan KKTC makamları Eryener’in paylaşımında Cumhurbaşkanına hakaret olduğu gerekçesiyle harekete geçer ve hasta Eryener tutuklanıp Gazi Mağusa Mahkemesinde yargiç huzuruna çıkarılır. Mahkeme ise akıllara ziyan bir kararla nakil olamazsa ölü müne sayılı günler kalan böbrek hastası Eryener’i tutuksuz yargılanmak üzere kafaletle serbest bırakır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar ve sonrasındaki hiç de hoş olmayan gelişmeler yanı sıra, hasta bir yurttaşını yaşama döndürmek yerine onu tutuklattırıp hapse attırıp ölüme gönderme girişimi Kıbrıs’ın kuzeyinde kurulu anayasal düzenin ortadan kalkarak başka bir rejime yönelindiği görünümü verilmektedir, Bu gidişat asla kabul edilemez. Kıbrıslı Türk toplumunun aklı ve vicdanı bunları asla kabul etmez.

Başta Erdal Eryener’i Başsavcı’ya şikayet eden Sn. Ersin Tatar olmak üzere tüm siyasi makam sahiplerini kendi körelmiş vicdanlarına değil toplumun vicdanına kulak vermeye ve nakil bekleyen böbrek hastası Erdal Eryener üzerindeki haksız baskıları geri almaya çağırıyoruz. El insaf artık, gerçekten bu siz misiniz?

Saygılarımızla.











Başa dön tuşu