InstagramKıbrısManşet

Proje, tam gün eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik tavsiyelerde bulunacak

Avrupa Komisyonu, UNESCO ve Kıbrıs Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı (MESY) ile Kıbrıs‘ta düzenlenen üst düzey bir etkinlik sırasında, Kıbrıs’ın ortaöğretim kademesinde tüm gün eğitimi kolaylaştırmak için bir teknik destek projesi başlattı

Proje, tam gün eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik tavsiyelerde bulunacak

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre başlatılan projenin, ortaöğretimin mevcut durumunu ve uygulamaları değerlendireceği belirtilerek, Kıbrıs’ta tam gün eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik tavsiyelerde bulunacağı ve bunların seçilen okullarda uygulanmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) Ekim 2020’de yayınlanan son raporuna göre, Kıbrıs’ın kamu eğitim sisteminin öğrenci başarısı/performansı düşük düzeyde olduğu belirtilen açıklamada,

, yabancı uyruklu gençler arasında ise bu oranın yüzde 30’a kadar çıktığı belirtildi.

Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 16,6

Genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 16,6 gibi yüksek bir seviyede bulunduğu kaydedilen açıklamada, bu zorlukların üstesinden gelmek ve öğrenci katılımını teşvik etmek için MESY, ada genelinde ortaöğretimde tüm gün eğitimin yolunu açacak bir reformun uygulanması için Komisyon’dan destek talep ettiği ifade edildi.

Bu tür bir reformun öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenler için birçok faydası bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada tüm gün süren eğitimin çocuklara güvenli bir ortam sağladığı, onların refahı üzerinde olumlu bir etki yarattığı ve onları yaşam boyu öğrenmeye daha iyi hazırladığı vurgulandı.

Tam gün eğitim ebeveynlerin işgücü piyasasına erişimini de teşvik ediyor

Ayrıca, göçmen ve mülteci geçmişine sahip öğrenciler de dahil olmak üzere okuldan erken ayrılan öğrencilerin sayısının azaltıldığı ve akademik performansın iyileştirildiği de verilen bilgiler arasında.

Tam gün eğitimin bütün bunların yanı sıra ebeveynlerin okul sonrası bakım sorumluluğunu azaltarak kadınların işgücü piyasasına erişiminde de teşvik edici olduğu vurgulandı.

Komisyon açıklamasında, projenin, Avrupa Birliği’nin herkes için kaliteli ve kapsayıcı eğitim sağlama önceliğiyle ve Avrupa Birliği Konseyi’nin Okulda Başarıya Giden Yollara İlişkin Tavsiye Kararı ile uyumlu olduğunun altını çizdi.











Başa dön tuşu