DünyaInstagramManşetSiyaset

Türkiye’den 20 kişilik uzman ekip; ilaç ve tıbbi malzemelerle Mısır’a doğru yola çıktı

Filistinli yetkililer Batı Şeria’da İsrail’in gece düzenlediği hava saldırılarında dört kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı, bu arada Türkiye’den Gazze için görevlendirilen 20 kişilik uzman ekip ile ilaç ve tıbbi malzemeler Mısır’a doğru yola çıktı

İsrail’in Batı Şeria’daki bir camiye saldırı düzenledi

Hayatını kaybedenlerden bazıları İsrail’in Batı Şeria’nın Cenin şehrinde bulunan El-Ensar Camisi‘ne düzenlediği saldırıda öldü. İsrail ordusu, caminin içinde Hamas hücresi olduğu için saldırı düzenlediklerini iddia etti. Saldırı sabah erken saatlerde gerçekleşti.

Diğer yandan Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ise yaptığı açıklamada Batı Şeria’daki Nur eş-Şems Mülteci Kampı‘na İsrail güçlerinin operasyonu sırasında beşi çocuk olmak üzere 13 kişinin hayatını kaybettiği aktardı.

Kurumun Cumartesi günü yaptığı açıklamada 19 Ekim’de başlayan operasyonda bir İsrail askeri hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim’de düzenlediği saldırıdan beri Batı Şeria’da hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 89’a yükseldi.

AFP’nin haberine göre Hamas, İsrail’in gece Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında ise 55 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’den Gazze için görevlendirilen 20 kişilik uzman ekip ile ilaç ve tıbbi malzemeler Mısır’a doğru yola çıktı

Gazze’deki sivillere sağlık desteği vermek için görevlendirilen 20 kişilik uzman ekip ile hazırlanan ilaç ve tıbbi malzemeler, Mısır’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan havalandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 20 kişilik uzman hekim grubu, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak.

DHA’nın haberine göre eki ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El Ariş Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak.

Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye’ye ait üç kargo uçağıyla El Ariş Havalimanı’na gönderilmesi planlanıyor.

Kaynak: BBCTürk











Başa dön tuşu