KıbrısManşet

“Ev İçi Şiddet Yasa Tasarısı” Uluçay’a sunuldu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Başkanı Meral Akıncı’nın önderliğindeki çeşitli sivil toplum kuruluşu ve örgüt temsilcilerini kabul etti

Kabulde, örgütler tarafından hazırlanan “Ev İçi Şiddet Yasa Tasarısı” Meclis Başkanı Uluçay’a sunuldu.

Meclis Şerefe salonunda yer alan kabulde ilk sözü alan Dernek Başkanı KAYAD Başkanı Meral Akıncı, kadına yönelik şiddetin yalnızca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde değil gelişmiş veya gelişmemiş, kent veya kırsal bütün dünya bölgelerinde varlığını sürdürdüğünü söyleyerek bugün her taraftan kadına yönelik şiddetin farkındalığının yaratılması çok güzel seslerin çıktığını söyledi.

“Kadına her alanda şiddet uygulanıyor”

Kadına yönelik şiddetin gerek toplumda gerekse dünyadaki davranış biçimlerinde bir aşağılama, itişip kalkışma, kadını hatta kız çocuğunun doğduğu andan itibaren kinci görüldüğünü anlatan Akıncı, bu durumun eserlere de yansıdığını belirtti. Kadına yönelik şiddettin bu denli kalıplaşmış halini yıkılabilmesinin oldukça zor olduğuna dikkat çeken Akıncı, esas sorunun ise psikolojik şiddet, sözel şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet olduğunu kaydetti.

Uluçay: Tasarının yasalaşması için uğraş vereceğiz

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında ülkenin kurumsallaşması, kurumları ile gelişmesinde kadınların rolünün her zaman önemli olduğunu ve olması gerektiğini, bu konuda herkesin büyük sorumluluğu olduğunu söyledi.

“Ev İçi Şiddet Yasa Tasarısı” için ortaya konan emek için teşekkür eden Uluçay, çalışmanın partiler tarafından da incelenmiş olmasının çok önemli bir aşamanın katedilmiş olması anlamı taşıdığını belirtti.

Kendilerine düşen görevin böylesine detaylı bir şekilde hazırlanmış ve büyük bir ihtiyacı karşılayacak bu çalışmaya yasama boyunda ellerinden gelen katkıyı koymak olduğuna değinen Uluçay, en yakın zamanda hükümetin kurulması ile birlikte Komite çalışmalarında tasarının yasalaşması için uğraş vereceklerini ifade etti.











Başa dön tuşu