KıbrısManşet

TDP Gençlik Örgütü’nden karantina ücretlerine tepki

TDP Gençlik Örgütü, Covid-19 tedbirleri kapsamında seyahat uygulamalarına yeni düzenleme kapsamında KKTC’ye gelecek olan kişiler arasında Kıbrıslı öğrenciler de olması sebebiyle 2 bin 255 TL ücret verilecek olmasına tepki gösterdi

Birleşik Krallık ve diğer ülkelerde okuyan Kıbrıslı öğrencilerin Noel ve okulların kapanmasıyla birlikte ülkeye döneceğini ve ücrete maruz kalacağını kaydeden TDP Gençlik Örgütü bu konuda yeni bir yapılandırma yapılmasının elzem olduğunu belirtti.

TDP Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklama şu şekilde;

“KKTC vatandaşları, özellikle yurt dışında eğitim gören öğrencilerimizin karantina ücretlerinin kendileri tarafından karşılanması kararını TDP Gençlik Örgütü olarak kabul etmemiz mümkün değildir

Birleşik Krallık ve diğer üçüncü dünya ülkelerinde eğitim gören ve Noel dönemi okulların kapanmasıyla ülkelerine dönecek öğrenci arkadaşlarımız dövizin durumu ve pandemi koşulları dikkate alındığında bu karar altında ezilmişlerdir.

Dileriz ve umarız ki, bu hatadan dönülsün; bunun için TDP Gençlik Örgütü her türlü işbirliğine açıktır ve mücadeleyi büyütmekte kararlıdır.

Daha önce otel ve casinolara sağlanan imtiyazlar dikkate alındığında devletin kendi çocuklarına bu konuda yanıt vermesi zaruridir!”











Başa dön tuşu