KıbrısManşet

Yağışlar elektrik kesintilerine sebep oluyor

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yoğun yağışların ve fırtınanın etkili olmasının ardından bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanıyor

LEFKOŞA VE GÜZELYURT

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Lefkoşa ve Güzelyurt ilçelerindeki elektrik kesintileri için çalışma başlattı.

Bugün sabah orta gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle saat 06.46’dan itibaren; Gürpınar, Yılmazköy,Serhatköy, Serhatköy Su Pompa İstasyonu, Gayretköy, bölgedeki tesis ve su motorları, Şahinler, Mevlevi , Türkeli, Lefkoşa/Güzelyurt anayolu üzerinde Türkeli kavşağı ile Zet Karting arasında kalan tesisler, Alayköy ve Metehan Sınır Kapısı Bölgesi ve Yenikent Vedat Benzinci’nin güneyi bölgelerine elektrik verilemiyor.

Öte yandan Güzelyurt’ta saat 07.39’dan itibaren; Yukarı Bostancı, Aşağı Bostancı, Güzelyurt-Bostancı yolu ve bölgedeki su motorları bölgelerine de elektrik verilemiyor.

GİRNE

Girne bölgesi de orta gerilim elektrik şebekesindeki arızadan nasibini aldı…

Meydana gelen arıza nedeniyle saat 06.46’dan itibaren; Boğazköy Köy İçi Bölgesi, Lefkoşa – Girne Anayolu Boğaz Kavşağı Bölgesi, Hediyem Su Bölgesi, Pınarbaşı, Kömürcü, St. Hilarion Bölgesi, G.K.K. Karargahı Bölgesi ve Ağırdağ, Aşağı Dikmen, Yukarı Dikmen, Yukarı Dikmen Su Kuyuları Bölgesi,  Yukarı Dikmen Ağıllar Bölgesi ve Dikmen Kırıkkale Asker, Dikmen Köy İçi ve Dikmen Kırsal Kesim Arsaları Bölgesi, Taşkent, Dikmen Cemsa Evleri, Güngör ve Güngör Taşocakları Bölgesi’ne elektrik verilemiyor.

KIB-TEK’ten yapılan açıklamada, arızanın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

GAZİMAĞUSA VE İSKELE

Gazimağusa ve İskele bölgesinde ise gerçekleştirilecek bakım çalışması nedeniyle ‘planlı kesinti’ yapılacak.

Bugün orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle; saat 09.00 ile yaklaşık 14.00 saatleri arasında İskele ve Longbeach Bölgesi, Ötüken, Aygün ve Kuzucuk, Yeni Boğaziçi köyü, Halil Hamza Petrol ve Deri Fabrikası bölgesi, Eski Tuzla Köyü bölgesi ve Tuzla girişi karting bölgesi, Mormenekşe Köyü, Mormenekşe Ağılllar, Y. Boğaziçi Sanayi Sitesi,  Mutluyaka, Korkuteli, Dörtyol’daki alüminyum fabrikası, Muratağa, Sandallar, Atlılar, Alaniçi Ağıllar, Yıldırım girişi ve Ağıllar ve Mormenekşe Su Kuyuları, Caesar Apartmanları, İlkay Genç Sitesi, Onlar İnşaat Sitesi, Crystal Rocks Otel, Salamis Otel, Karavan Kampı, Bedis Plajı, Okul Yolu, Panayır Alanı, Eyva ve Cennet Restaurant Bölgeleri, Lions Garden, DAÜ Beach Club ve Kültür Merkezi Bölgesi’ne elektrik verilemeyecek.

 

KIB-TEK’ten yapılan açıklamada elektrik enerjisinin, çalışmaların seyrine göre belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceğinden, şebekede her an elektrik enerjisi varmış gibi davranılması konusunda uyarı yapıldı.











Başa dön tuşu