KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Hellim tescil sürecinin Güney Kıbrıs denetimiyle yürütülmesini kabul edemeyiz

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, hellim tescil sürecinin, Güney Kıbrıs’ın denetimiyle yürütülmesini kabul edemeyeceklerini belirtti

Çavuşoğlu: Her zaman üreticinin destekçisi olacağız

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, üretmekten ve üretimden hiçbir zaman vazgeçmediklerini, her zaman üreticinin, sanayicinin destekçisi olduklarını ifade etti.

Yaşanan sıkıntılar ele alındı

Çavuşoğlu, Koop- Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erişmen, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Mustafa Başlar ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde, Bakanlık Müsteşarı Emirali Deveci ve Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana da hazır bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, sektörün durumu ve yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Pandemiden dolayı iç piyasada tüketimin azaldığı, Türkiye’ye yapılan ihracatta da düşüş olduğu kaydedildi. Ayrıca, dövizdeki artışın girdi maliyetlerini yüzde 36 oranında yükselttiği görüşüne yer verildi.

“Denge bulunmalı”

Çavuşoğlu, piyasa koşulları göz ardı edilmeden, sanayi ve üretimi zora sokmadan bir denge bulunmasının önemine dikkat çekerek, herkesin üzerine düşen yükümlüğü yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, arpada fiyat düzenlemesi yapacak aşamaya geldiklerini, sübvanse çalışmasının yapılacağını, bu durumun süte yansımasının minimal düzeyde olacağı bilgisini paylaştı.

TÜK açısından arpada satış fiyatının 2 TL’den başka fiyat olamayacağını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, TÜK’ün esas görevi olan tedarikçilik görevini sürdürmesinin önemini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, hellimin tescili konusunda Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı KTTO, KTSO ve tüm ilgili paydaşlarla yürütülen süreçle ilgili bilgi vererek, ocak ayında bu konuda hareketlenme yaşanacağını söyledi.

 “Hellim tescil sürecinin Güney Kıbrıs denetimiyle yürütülmesini kabul edemeyiz”

Çavuşoğlu, hellimin tescili konusunda Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı KTTO, KTSO ve tüm ilgili paydaşlarla yürütülen süreçle ilgili bilgi vererek, ocak ayında bu konuda hareketlenme yaşanacağını söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, hellim tescil sürecinin, Güney Kıbrıs’ın denetimiyle yürütülmesini kabul edemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

 











Başa dön tuşu