DünyaManşet

Vaka sayısı 80 milyon 934 bini geçti

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 80 milyon 934 bini, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 768 bini, iyileşenlerin sayısı 57 milyon 120 bini geçti

Vaka sayısı ABD’de 19 milyon 452 bini, Hindistan’da 10 milyon 206 bini, Brezilya’da 7 milyon 466 bini ve Rusya’da 3 milyon 50 bini aştı.

Dünyada neler oluyor?

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ABD’nin  Kovid-19 salgınında ”en kötüyü henüz yaşamamış” olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İsveç, İspanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, Polonya, Çekya, Slovakya ve Kıbrıs Rum kesiminde Pfizer-BioNTech aşıları uygulanmaya başladı.

İngiltere’de Kovid-19 ile mücadelede en sert önlemlerin uygulandığı başkent Londra’daki metro ve şehirler arası tren istasyonlarına sessizlik hâkim oldu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise Kovid-19 aşılarının yapılacağı merkezlerden ilki açıldı.

İsrail’deki Ultra-Ortodoks Yahudileri temsil eden Birleşik Tevrat Partisi milletvekilleri, Kovid-19’a karşı toplu aşılamaya Yahudi şeriatına göre kutsal sayılan ve çalışmanın yasak olduğu Şabat’ta da devam edilmesi planına tepki gösterdi.











Başa dön tuşu